Premijera dokumentarca ‘Eight Days A Week – The Touring Years’ u Londonu

U dokumentarnom filmu ‘Eight Days A Week – The Touring Years’, redatelja Rona Howarda, dokumentirane su godine turneja The Beatlesa.

'Eight Days A Week - The Touring Years'
‘Eight Days A Week – The Touring Years’

Preostali živi članovi The Beatlesa, Paul McCartney i Ringo Starr izjavili su kako film još uopće nisu vidjeli, te će ga po prvi put pogledati na jučerašnjoj londonskoj premijeri 15. rujna. McCartney je rekao kako je jako uzbuđen što će po prvi put vidjeti i neke snimke koje su za potreba filma redatelju Howardu slali sami fanovi.

“Po prvi put ćemo se stvarno čuti u kinu. Kad smo svirali uživo nikad se nismo čuli zbog svog tog vrištanja koje se događalo”, komentirao je McCartney.

U filmu se prikazuju godine turneje sve do posljednjeg koncerta u Candlestick Parku u Los Angelesu 1965. The Beatles su prestali s turnejama 1966., djelomično zato što su se htjeli koncentrirati na rad u studiju, a dijelom i zbog frustriranosti što se, svirajući na primitivnoj opremi koju su koristili za koncerte, nisu mogli čuti kako treba, čemu zasigurno nije koristila ni Beatlemanija.

Ron Howard je izjavio kako je spreman i zainteresiran napraviti još jedan film o godinama benda nakon prekida turneje.

Osim filma “Eight Days A Week – The Touring Years”, The Beatles su ovoga tjedna objavili i novi live album “Live At The Hollywood Bowl” koji se već našao na ljestvici Top Five albuma.

Snimanje ovog filma pratile su i neke kontroverze. Dvije kompanije povezane s Beatlesima, Apple Corps Ltd. i Subafilms Limited bile su tužene od kompanije koja predstavlja prava pokojnog Sida Bernsteina, promotora legendarnog koncerta na stadionu Shea. Zaštitnici prava čovjeka koji je uvezao The Beatles u Ameriku pokušale su spriječiti Howarda u prikazivanju 30 minuta remasterirane snimke ikoničkog koncerta iz 1965., argumentirajući kako je Sid Bernstein kao promotor isključivi vlasnik prava i vlasnik snimke.

Apple Corps Ltd. i Subafilms nisu komentirali tužbu, a planovi s filmom se nastavljaju. Premijera dokumentarca “Eight Days A Week – The Touring Years” održana je sinoć u Londonu, a 16. rujna film će biti premijerno prikazan i u Americi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X