Premijera filma ‘Kumek’ u Kinu SC, Juričanov film u kinu Tuškanac ne žele prikazati

Premijera dokumentarnog filma ‘Kumek’ redatelja Darija Juričana, koji se bavi karijerom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića najavljena je za nedjelju 22. studenog u zagrebačkom Kinu SC-a.

Plakat filma ‘Kumek’

“Žalosti nas da je zagrebačko kino Tuškanac, naš dugogodišnji suradnik i prijatelj hrvatskog filma, odbilo premijerno prikazivanje filma Kumek. Uz sve argumente za odobravanje, Hrvatski filmski savez, koji upravlja dvoranom tog kina, odlučio je da je ‘moguća šteta po savez veća nego ukupna dobit’ te smatraju da će se projekcija filma u Gradu ‘nažalost, protumačiti kao politički stav’, odnosno da će se čak to ‘protumačiti kao kontradjelovanje (Saveza) prema Gradu. Boje se da bi ‘kao što je dosad Grad pokazao, time potencijalno ugrozili financiranje od strane Grada, koje nije neznatno i koje omogućava rad kina i saveza’. Zbog toga najavljujem da ćemo 9.99 posto prihoda od nedjeljne premijere Kumeka donirati HFS-u, kako bi Savez mogao neometano nastavili s radom, bez straha od političkih (ne)istomišljenika”, izjavio je ovim povodom Dario Juričan, redatelj filma “Kumek”.

Pretpremijera će se održati u 17:00 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19:00 sati, a dodatna projekcija za građane u 21:00 sati.

Ekipa filma bit će na sve tri projekcije, a nakon projekcija bit će održan razgovor s Dariom Juričanom. Nakon premijere film kreće u prikazivanje po ostatku Hrvatske.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X