Punk rock stout iz Pivovare Medvedgrad prati izlazak novog singla Hladnog piva

Nakon Punk Rock Lagera Hladno pivo i naveliko hvaljene IPA-e Konobar, Pivovara Medvedgrad je s gajničkim punkerima pripremila Punk Rock Stout Kišna nedjelja.

Kišna nedjelja

Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Hladno pivo od danas ima već tri piva koja spadaju u opisanu kategoriju. Nakon Punk Rock Lagera Hladno pivo naveliko hvaljene IPA-e Konobar, Pivovara Medvedgrad je u suradnji s gajničkim punkerima pripremila Punk Rock Stout Kišna nedjelja, što je ujedno i ime novog singla Hladnog piva s nadolazećeg albuma karijere.

„Izuzetna nam je čast što smo u društvu bendova kao što je Iron Maiden, AC/DC, Motorhead, NOFX, koji također imaju svoja piva. Kako i odgovara singlu kojeg smo predstavili, Kišna nedjelja je tamno pivo, idealno za jesensko, maglovito i kišno vrijeme, dane kada više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, čak i kada nismo prisiljeni pandemijom. Nadamo se da će naši obožavatelji podjednako uživati u
pivu i singlu“, rekli su članovi Hladnog piva.

Kako se može i očekivati od stouta, Kišna nedjelja je tamno pivo naglašenih čokoladnih i karamelnih nota s umjerenih 5,3 % alkohola, blage gorčine (31 IBU) i punog, kremastog tijela. Za one koji žele znati više, reći ćemo da je ovaj stout nalik onima u njihovoj domovini Engleskoj, a korišteni su hmeljevi karakteristični za ovaj stil – Aurora, Savinjski Golding, East Kent Golding.

Autori etikete su poznati od ranije – nagrađivani hrvatski crtač stripova, ilustratori veliki ljubitelj piva Štef Bartolić osmislio je Kišnu nedjelju u pomalo sci-fi okruženju, a njegovu viziju je bojom upotpunila Andrea Knapić.

Kišna nedjelja je dostupna u Medvedgrad pivnicama, njihovim partnerskim lokalima, svim boljim trgovinama, kao i na shop.pivovara-medvedgrad.hr u 0,5 l bocama, a kako drugačije. Uz Kišnu nedjelju u webshopu ćete naći još jedno novo pivo – Fantom IPA.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Sponzorirani članak

Idi na Vrh
X