Premijera: Kanda, Kodža i Nebojša objavili Gonzov video spot za pjesmu ‘Tu i tamo, tamo, tamo’

Spot za singl ‘Tu i tamo, tamo, tamo’ grupe Kanda, Kodža i Nebojša koji je sniman tijekom listopada u Zagrebu, pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza upravo je objavljen.

Kanda Kodža i Nebojša ‘Tu i tamo, tamo, tamo’

Pjesma „Tu i tamo, tamo, tamo“ nakon objavljivanja albuma „Beton“ izdvojila se kao potencijalni singl. Bilo je jasno da ima i koncertni potencijal, a na sugestiju prijateljice benda, rock novinarke Sandre Rančić bend je donio odluku da se upravo za pjesmu „Tu i tamo, tamo, tamo“ snimi video spot.

Gonzo je u pjesmi KKN-a prepoznao energiju koju je želio prenijeti u svoj novi video rad. „Snimali smo u Zagrebu, izbjegli smo turističke lokacije i namjerno izabrali šturo, bezglave i kaotične ambijente kakve bih vjerojatno pronašao i snimio i u Beogradu. Za ovako super pjesmu i tekst važniji su mi energija i emocija – koja je uvijek tu i tamo, tamo – dođe pa nestane. Gradovi se drugačije zovu, ali isto se gibamo i volimo. Hvala Sandri što nas je spojila i mojoj supruzi Aniti koja je montirala ovaj video,“ izjavio je redatelj ovom prilikom.

Kanda Kodža i Nebojša (Foto: Radislav Jovanov Gonzo)

Oliver Nektarijević, pjevač grupe Kanda Kodža i Nebojša također se osvrnuo na suradnju sa zagrebačkim redateljem: “Do snimanja spota došlo je posredstvom naše prijateljice Sandre Rančić, poznate po izvanrednom novinarskom i autorskom radu, posebno na temu rock ‘n’ rolla. Naime, ona je iz nekog razloga inzistirala na pjesmi ‘Tu i tamo, tamo, tamo’ koja se nije nalazila na našoj listi prioriteta za eventualne singlove. Poučeni iskustvom, imali smo poprilično fleksibilan stav po tom pitanju, složili smo se, i Sandra nas je povezala s Gonzom koji je, po svemu što smo čuli, legenda tog posla. Dani provedeni u Zagrebu bili su više nego ugodni, a prvi susret s Gonzom je, osim što je bio iznimno srdačan, kod mene probudio jednu zanimljivu asocijaciju: ‘Jebote’, pomislio sam, ‘Vincent Price glavom i bradom.’ On je, zaista, i tijekom zezanja i tijekom snimanja zračio tom ugodnom horor vibrom, kojoj je Jankov smisao za humor sve vrijeme dodavao neku slojevitiju dimenziju. Okreni-obrni, sve je zaista prošlo glatko – i što je još zanimljivije, neobično lako i brzo. Mislim da ni za jedno snimanje spota dosad, nismo imali dojam da je trajalo doslovno sekundu-dvije.”

Kanda Kodža i Nebojša (Foto: Radislav Jovanov Gonzo)

Kanda Kodža i Nebojša je kvintet koji čine vokalist Oliver Nektarijević, gitaristi Janko Mostarlić i Nenad Pejović, basist Boško Stanojević te bubnjar Vladan Rajović. Na beogradskoj promociji čulo se da bend i na ovom studijskom albumu, devetom po redu, donosi svoj prepoznatljiv zvuk, introvertne teme, Oliverov katarzični vokal, snažnu ritam sekciju i upečatljive rifove. Bend Kanda, Kodža i Nebojša je na srpskoj rock sceni, kako od kritike, tako i od fanova, smatran najautentičnijim glazbenim izričajem generacije stasale devedesetih godina. Trideset godina stvaraju pjesme koje tekstovima, glazbom te specifičnim vokalom Olivera Nektarijevića redovito privlače obožavatelje svih generacija. Iako je njihov rad duboko prožet otporom sistemu i kritikom vlasti devedesetih, KKN odavno ne gledamo samo kroz te naočale: govorimo o bendu izuzetnog repertoara i jasno profiliranog autorskog senzibiliteta s neuobičajeno velikim brojem koncertnih izvođenja za ove prostore! KKN je od 1990. do sada objavio devet studijskih albuma, jednu kompilaciju, jedan live album, kao i jedan DVD video. KKN u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri ima puno zanimljivih priča, a većinu njih možete čuti na albumima. Počevši od prvog mladalačkog hita “Priroda”, preko pjesama “S.A.T.”, “Proći će i njihovo”, “Prekidi stvarnosti”, “Izlazim i nema me ceo dan”, “Sve je stalo u rokenrol”, “Kafane i rokenrol” do singla “Sunčano”, kojim je najavljen novi album “Beton”, ovaj sastav ne odstupa od stava i glazbenog smjera kojim je krenuo devedesetih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X