Davor Doležal Quartet objavio album ‘Strange Beauty’

U prvim danima nove godine opustite se uz odličan novi album Davor Doležal Quarteta ‘Strange beauty’. Album je zasad objavljen samo na digitalnim platformama, a siječnju će na tržište izaći i fizičko izdanje.

Davor Doležal Quartet ‘Strange Beauty’

Davor Doležal, gitarist, aranžer i producent započeo je rad na autorskom prvijencu još 2019. godine. Neopterećen žanrovskim podjelama pisao je pjesme koje odišu raznim glazbenim ugođajima i atmosferama. Zajedno s jakom postavom glazbenika: Nikola Šantek na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Mirsad Dalipi na bubnjevima naglasak je stavljen na kolektivnoj improvizaciji, međusobnom slušanju i uvažavanju ideja.

Na albumu “Strange Beauty” nalazi se osam skladbi, a u skladbi “Tune for Woody” poseban gost je Matija Dedić. Ovaj duet snimljen je u studiju Dade Marinkovića u Zagrebu dok su ostale snimljene u live sessionima u Štala Recordingsu u Sloveniji. Ton majstori su Dado Marinković, Uroš Bon i Rok Lopatić, a mix, master i produkciju potpisuju Goran Kovačić i Davor Doležal. Zanimljiva naslovnica ovog albuma djelo je akademskog slikara Danijela Drakulića.

Davor Doležal (Foto: promo)

Davor Doležal više je od dvadeset godina prisutan na glazbenoj sceni. Prve nastupe odradio je u kultnom “B.P. klubu” početkom 2000. godine. Godine 2012. osniva kvartet “4in3+1” s kojim dobiva Porina u kategoriji “Najbolja jazz skladba” 2016. godine. Davor Doležal surađivao je s velikim brojem glazbenika, a od 2014. do 2018. godine bio je i član pratećeg benda Josipe Lisac.

>> Poslušajte album Davor Doležal Quartet “Strange Beauty”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X