Preminuo Bill Rieflin, bubnjar grupa Ministry, R.E.M. i King Crimson

Bill Rieflin umro je u 59. godini, a još uvijek nije objavljen uzrok smrti, nagađa se da je bubnjar podlegao raku.

Bill Rieflin i Michael Stipe (Foto: Facebook / R.E.M.)

Vijest o smrti Billa Rieflina potvrdio je na Facebooku Robert Fripp, prvi čovjek King Crimsona, koji je napisao kako ga je nazvala Tracy Reifin s tužnom vijesti. “Dan je bio siv. Nakon što je umro Bill, oblaci su se razišli za 15 minuta i nebo je postalo plavo. Leti slobodno, brate Bill”, napisao je Fripp.

“Teška srca obavještavamo o smrti našeg dragog prijatelja i bubnjara, Billa”, napisali su R.E.M. na svojoj stranici.

“Zauvijek ćemo se sjećati Billa. Upoznali smo se u noćnom baru u Seattleu, sjedili smo za masnim i prljavim stolom pili viski, a slušali smo “Birdland” s jukeboxa. Njegova pažnja prema toj pjesmi tada i tamo puno nam je ukazivala o tome da bi mogli raditi s Billom – koji je započeo stvarati neke čarobne i lijepe suradnje i životna prijateljstva”, napisao je Michael Stipe.

Bill Reiflin započeo je karijeru u Seattleu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina u grupama The Blackouts i The Telepats. Nakon toga s nekoliko članova The Blackoutsa odlazi u grupu Ministry Ala Jourgensena, a svoj bubnjarski potpis ostavio je na albumima  “The Land of Rape and Honey”, “The Mind Is a Terrible Thing to Taste” i “Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs”.

U R.E.M. dolazi 2003. po odlasku bubnjara Joeya Waronkera i svira do raspada grupe 2011. godine, snimivši albume “Around the Sun”, “Accelerate” i “Collapse Into Now”, da bi po reunionu King Crimsona bio stalni član do 2016. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X