Preminuo glumac Brian Dennehy

Brian Dennehy umro je u 82. godini od srčanog zastoja u srijedu u svom domu u američkoj državi Connecticut.

Brian Dennehy (Foto: Wikipedia)

Bio dobar ili loš policajac, vojnik, spletkar ili tajni agent, Brian Dennehy bio je gotovo omiljeni sporedni karakter u serijama i filmovima gotovo 50 godina. Zlatni globus je osvojio jednom, Tony dvaput, a za Emmy je bio nominiran čak šest puta.

Bio je jednako zapažen u televizijskim serijama “M.A.S.H.”, “Dallas” i “Dinastija” u kojima je tijekom 1970-ih manjim ulogama i započeo karijeru, a nakon što je odigrao ulogu šerifa psihopate koji proganja američkog veterana Johna Ramba u filmu “First Blood”, u kojem je glavnu ulogu tumačio Sylvester Stalone, otvorila su mu se vrata Hollywooda za brojne trilere i akcijske filmove.

Glumio je u hit SF filmovima “Coccon” i “Coccon: The Return” Rona Howarda, kao i u “Romeo + Juliet” Baz Luhrmanovoj adaptaciji Shakespeareovog dramskog klasika, a zadnju ulogu je ostvario u prošlogodišnjoj komediji “3 Days With Dad”.

Dennehy je od 1958. pet godina bio marinac Američke vojske, te je služio na Okinawi, iz čega proizlazi da se s razlogom odlično snalazio u brojnim ulogama uniformiranih lica. Ženio se dvaput i iza sebe ostavio petoro djece.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X