‘Paris, Texas’ otvara online program kina Tuškanac

Kino Tuškanac najavljuje kako će u petak, 17. travnja u 20:00 sati online prikazati remek-djelo ‘Paris, Texas’ (1984), legendarni film ceste njemačkog redatelja Wima Wendersa nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu. Film krase izvrsne glumačke izvedbe Harryja Dean Stantona i Nastassje Kinski, kao i kultni soundtrack Rya Coodera. Film će biti raspoloživ putem linka na web stranici kina te dostupan za besplatno gledanje 24 sata.

‘Paris, Texas’, režija: Wim Wenders

Valja istaknuti kako je kino Tuškanac ovim programom ujedno i prvo kino u Hrvatskoj koje je priredilo retrospektivu u online okruženju. Naime, posrijedi je premijerna i iscrpna online retrospektiva Wima Wendersa, u sklopu koje će svaki drugi dan tijekom idućih mjesec dana na web stranici kina Tuškanac u 20h biti postavljen link na novi redateljev film, koji će uz naknadu od $2,99 (okvirne protuvrijednosti 20 kn) po filmu biti dostupan za gledanje 24h.

Riječ je tek o testnoj, probnoj fazi usluge, stoga za sada, kao i drugi kinoprikazivači, kino za podršku koristi platformu Vimeo. Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove, a svaki film online retrospektive bit će najavljen na društvenim mrežama i web stranici kina. Detaljne informacije o programu te upute o korištenju Vimeo servisa, kartičnom plaćanju, preuzimanju besplatnog promo koda i dr. dostupne su na web stranici kina Tuškanac.

Kino Tuškanac jedino je kino u Hrvatskoj specijalizirano posvećeno sustavnom prikazivanju isključivo kinotečnih sadržaja iz povijesti svjetske filmske baštine i suvremenog nerepertoarnog filma, odnosno onog filma koji ne nalazi distributera na domaćem tržištu, kao i hrvatskog baštinskog filma, te je kao takvo profilirano kao matična ustanova u širenju i razvijanju filmske kulture i jedno od nezaobilaznih filmofilskih okupljališta i kulturnih središta grada.

Također, kino Tuškanac specifično je i svojom prikazivačkom politikom, jer za razliku od većine drugih kolega kinoprikazivača – čiji se redovni repertoar uglavnom temelji na višestrukom prikazivanju (bilo komercijalnih, bilo nezavisnih) filmova koji su u domaćoj distribuciji i za koje se ne plaćaju prava – kino Tuškanac za svaki film samostalno osigurava prikazivačka prava, prevodi filmove, izrađuje podnaslove i dobavlja kopije, te stoga svaki film prikazuje svega jednom.

Slijedom toga, kino Tuškanac – kao dio Hrvatskog filmskog saveza koji predano radi na promociji filmske umjetnosti – svakog tjedna zagrebačkoj publici donosi nov kinotečni program. Međutim, unatoč brojnim organizacijskim i financijskim izazovima s kojima se zbog svoje specifičnosti susreće, kino Tuškanac odlučilo je u razdoblju izolacije ponuditi filmofilski online sadržaj, ujedno i prvu hrvatsku online retrospektivu realiziranu od strane jednog kina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X