Preminuo glumac Milan Lane Gutović

Srpski glumac preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrdila je medijima njegova obitelj.

Milan Lane Gutović (Screenshot N1)

Milan Lane Gutović rođen je 1946. godine. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine.

Odigrao je veliki broj kazališnih uloga, a ostat će posebno upamćen kao Kamij u Fejdoovoj „Bubi u uhu“ i kao Vladimir Nedeljković u Nušićevoj „Pučini“. A generacije pamte njegov autorski cabaret „Obično veče“, s kojim je proputovao cijeli svijet i koji je prva predstava na srpskom jeziku igrana na Broadwayu.

Filmsku karijeru je započeo 1968. godine kada je debitirao u filmu „Bekstva“ Radoša Novakovića. Deset godina kasnije odigrao je prvu glavnu ulogu u film „Drugarčin“ Miće Miloševića. Uloga Srećka Šojića u „Tesnoj koži“ donijela mu je veliku popularnost, a isti lik je zaigrao u „Beloj lađi“, koja je zahvaljujući njegovom glumačkom talentu bila jedna od najgledanijih TV serija.

Otac je kćeri Milice i sinova Janka i Spasoja.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima su kazališne – Sterijina nagrada, Nagrada “Raša Plaović”, Statueta Ćuran, Nagrada “Zoran Radmilović”, Nušićeva nagrada, Zlatni ćuran za životno djelo glumcu komičar, kao i filmske – “Zlatna arena” u Puli za ulogu u filmu „Poltron“, Nagrada Car Konstantin za uloge u filmovima „Uslovna sloboda“ i „Sedam i po“, Nagrada za najpopularnijji strani lik u Makedoniji.

Sredinom kolovoza je primljen u bolnicu nakon naglog pogoršanja zdravstvenog stanja izazvanog koronavirusom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X