Preminuo glumac Nebojša Glogovac

Poznati kazališni, filmski i televizijski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života. Uzrok smrti još uvijek nije poznat, a prema nagađanjima srpskih medija, radi se o još neodređenoj bolesti koja je zahvatila njegova pluća. Prije deset dana hitno je hospitaliziran u Kliničkom centru Srbija, nakon čega je pušten s plućnog odjela, a liječenje je nastavio u beogradskom Institutu za onkologiju. Srbijanski mediji pisali su da je Glogovac teško bolestan te da su uz njega čitavo vrijeme njegova obitelj i najbliži.

  • 106
    Shares
Nebojša Glogovac (Izvor: poster Ubice mog oca)

Nebojša Glogovac tumačio je brojne uloge u kazalištu i filmu, a prošle je godine za film „Ustav Republike Hrvatske“ proglašen i europskim glumcem godine na Film Festivalu u Italiji.  Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama, između ostalih i u filmskim ostvarenjima poput „Bure baruta“, „Nebeska udica“, „Munje“, „Klopka“, „Kad porastem bit ću kengur“, „Krugovi“ i mnogim drugima.

Od 1996. godine član je Jugoslavenskog dramskog pozorišta u kojem je ostvario neke od najsjajnijih trenutaka svoje velike karijere. Predstave poput „Sumnjivo lice“, „Metamorfoze“, „Šine“, „Lutalice“, da istaknemo samo neke, najsnažnije emitiraju uvjerenje da je Glogovac bio jedan od najboljih glumaca u regiji koji je za svoj predani rad primio i brojne nagrade i priznanja među kojima se ističe i pet godišnjih nagrada njegovog matičnog kazališta JDP-a.

  • 106
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X