Quincy Jones: ‘Beatlesi su najgori glazbenici s kojima sam radio’

Legendarni glazbeni producent Quincy Jones ovih je dana odlučio evocirati neke vrijedne uspomene iz svojeg života. U svom nedavnom intervjuu za Vulture, Jones, poznat po radu sa svime što je vrijedilo u glazbenoj industriji, kategorički je ustvrdio da je upoznat s ubojicom JFK-a, ali i da je Ivanka Trump njegova nesuđena ljubavnica.

  • 26
    Shares
Quincy Jones (Foto: Wikipedia)

Potom je dao intervju New York Magazineu u kojem je Beatlese opisao kao jedan od najgorih bendova s kojima je imao prilike surađivati.

„Bila je to najgora skupina glazbenika s kojima sam imao prilike surađivati“ povjerio se Davidu Marcheseu, „naprosto nisu znali svirati, a McCartney je bio najgori basist kojeg sam u životu čuo“.

Jones se zatim prisjetio rada na aranžmanu debitantskog albuma Ringo Starra 1970. godine.

„Ringo je uzeo tri sata da odsvira četverotaktnu liniju koju je pokušavao ubaciti u pjesmu „Love Is A Many Splendoured Thing“. Nije uspio. Naposljetku smo mu rekli da ode na pivu, da pojede nešto i da se opusti koji sat.“

U međuvremenu je Jones pozvao engleskog jazz bubnjara Ronnieja Verrella u studio.

„Ronnie je došao za 15 minuta i spasio stvar. Nakon toga vraća se Ringo i traži da mu pustimo dionicu. Kaže da nije loše. Ja mu kažem da nije loše jer nije svirao on. Ipak, volio sam Ringa.“

Tijekom poprilično dugog Q&A-a Jones je pronašao mjesta i za skromne pohvale Claptonovom Creamu, Paul Allenu, pronašao je i nešto toplih riječi za Gliberta Glia i Caetana Velosa i onda se sjetio Michaela Jacksona.

„Michael je imao makijavelistički pristup glazbi. Sekvencu iz „Billie Jean“ maznuo je od Donne Summer i njene pjesme „State Of Independence“ na kojoj je pjevao back vokale, a ja sam ju producirao. Klavijaturistu Gregu Phillanganesu nije priznao nikakve tantijeme za pjesmu „Don’t Stop Til’ You Get Enough“, a čovjek je trebao dobiti makar 10 posto“.

Jones je za svojeg života ‘dignuo’ čak 27 Grammya od 79 nominacija i jedan je od tek 15 ljudi čiji je rad honoriran priznanjem Grammy’s Legend Award.

  • 26
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X