Preminuo Ivica Kovačević, bubnjar grupe The Spoons

Ivica Kovačević umro je u Žminju gdje je i živio, piše Glas Istre.

Ivica Kovačević (Foto: Glas Istre)

The Spoons su bili retro 60ies punk rock koji je osnovan 1988. godine u Puli. Grupa je ujedno bila i začetnik tog stila u tadašnjoj Jugoslaviji, kasnije Hrvatskoj. Prije Spoonsa nije postojao niti jedan bend na ovim prostorima koji je gradio tako visokoprofiliranu paralelnu glazbenu i imidž priču. Uz to pjevali su na engleskom jeziku i ubrzo su postali pojama avangardnog rocka na domaćoj underground rock sceni. Primjerice članovi sisačkih The Bambi Molestersa su izdanci s te scene.

Prvi album “Take The World As It Come”objavljuju za Slušaj Najglasnije! 1988. godine. Slijedi ga “Voxin'” iz 1991. za Idle Valley Records (a zanimljiva pulska rock priča i interna šala jest da album grupe “Messerschmitt” nosi naziv “Foxxin”), 1994. objavljuju “Web Of Fuzz”, 1995. “Supervoxin” i 1999. “Here Are The Spoons”.

Bubnjar Ivica Kovačević se po riječima Nenada Marjanovića Frica iz KUD Idijota u Glasu Istre, koji ga naziva Velikom Ivicom, “dvadesetak godina života posvetio bolesnoj majci i teti kojima je postao staratelj i zbog čega ga je bilo nemoguće vidjeti u javnosti. Skrbio je o njima cijele dane i noći, a jedina zabava bili su mu luk i strijela. Šetao bi žminjskim šumama u kojima je nalazio mir uživajući u miru i slobodi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X