‘Previše kraljeva’ – neobičan i originalan novi spot grupe Porto Morto

Bend Porto Morto objavio je novi audio i video uradak ‘Previše kraljeva’, ususret svom debitantskom albumu koji se može očekivati ovog travnja.

Porto Morto 'Previše kraljeva'
Porto Morto ‘Previše kraljeva’

Video je nastao kroz period od tri mjeseca unutar kojeg se članovi benda zajednički igraju sa mogućnostima reprodukcije i izvedbe videa koji su prethodno snimili.

Spot kroz svoje trajanje pokušava stvoriti apstraktan prostor opće dostupim mogućnostima snimanja i reprodukcije u dodiru sa ljudskim tijelom i fizičkim prostorom.

Prostor između uređaja kojim se snima događaj i samog događaja. Omjer između površina na kojima se reproducira. Vremenski pomak u dvije istovremeno puštene snimke. Podudaranje ritma. Podudaranje značenja. Mogućnost ignoriranja ekrana u svrhu pračenja sadržaja. Naviknutost na ekran. Komfor svjedočenja nekom događaju ne bivajući na mjestu događaja. Razlomak između upotrebe mobitela kao alata i kao sredstva za izražavanje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ge4ztYnzBuQ[/youtube]

“Tekst pjesme je nastao kao osvrt na prolazak ulicom noću u kojoj je svjetlo gorilo na svakom prozoru okrenutom prema ulici, potom dolazak kući, paljenje svjetla, paljenje grijanja, paljenje kompjutera i stavljanje mobitela na punjač u zadnjoj sekundi prije pražnjenja bateije.” – kaže Roko Crnić iz Porto Morta.

Video je sniman sa dvije kamere, 7 mobitela, 2 kompjutera, jednim ogledalom, 4 danja svijetla i 16 upaljenih žarulja od kojih su 2 štedne. U razdoblju između 9.11.2015. i 26.3.2016.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X