Prljave Sestre predstavljaju novi singl – epsku ‘Kišu’

Niški trio Prljave Sestre izbacio je četvrti singl s albuma ‘Najgore tek dolazi’, desetominutnu apokaliptično-gitarsku himnu ‘Kiša’.

Prljave Sestre (Foto: Dina Isam)

Video za pjesmu montirao je basist Petar Milosavljević, koristeći raznorodne video sekvence u želji da stvori pokretne slike za ovu soničnu molitvu za ponižene.

“Budućnost je česta tema u našim pesmama. Različite varijante nepovoljnih ishoda koje provlačimo kroz tekstove nisu odraz pesimizma, nego upozorenje i poziv na akciju i bunt. U tom smislu, ‘Kiša’ je otišla najdalje (zato i završava album). Govori o onome što bi moglo da postane realnost ukoliko ostanemo pasivni i uljuljkani u bedu koju su nam predstavili kao komfor”, smatra Miloš Pavlović, pjevač i gitarist benda.

“Imam dosta vizuelnih, ‘filmskih’ asocijacija dok sviramo ‘Kišu’. Kroz glavu mi neprestano prolaze kadrovi slični onima iz spota. Sviranje samo instinktivno sledi te asocijacije. Iako aranžman ima vrlo jasnu uvod-razrada-zaključak strukturu, gotovo sve je rezultat improvizacije i razmene energije između nas trojice. Nekoliko jednostavnih rečenica i refren koji je po formi najbliži mantri, drže celu tu građevinu na okupu, to je ono najčudnije…”, dodao je Pavlović.

Prljave Sestre će uskoro objaviti i remasteriranu verziju svog debitantskog albuma “Prljave Sestre”, koji je originalno objavljen u prosincu 2016. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X