Prodaju se kopije originalnih snimki albuma Joy Divisiona i New Ordera

Originalne kopije studijskih snimki Joy Divisiona i New Ordera za koje se godinama mislilo da su svojedobno završile u smeću pronađene su i uskoro će se naći na licitaciji.

Joy Division 'Unknown Pleasures'

Stanovita Julia Adamson otkrila je prije mnogo godina master snimke i radne magnetofonske vrpce sa snimljenim instrumentima i vokalima albuma „Unknown Pleasures“ Joy Divisiona, kao i materijale New Ordera, te The Psychedelic Fursa, te ih je odlučila prodati nakon što ih je digitalizirala 2008. godine.

Vrpce su prvotno pripadale producentu Martinu Hannettu koji je umro 1991. godine. Hannett ih je za života bacio u smeće, ali je Julia Adamson, koja je radila kao njegova asistentica, pronašla snimke i zadržala ih kod sebe. Adamson trenutno vodi svoj nezavisni label Invisible Girl Record.

Peter Hook (Foto: Zoran Stajčić)

Na svojoj Facebook stranici Adamson je napisala: „Dugo sam se brinula za te magnetofonske vrpce i kad sam konačno stupila u kontakt s umjetnicima koji su ih snimili (jer sam se odlučila prvo njima obratiti), dočekali su me s grubim optužbama… Tako da me sad više jednostavno nije briga. Znam da snimke posjeduju određenu vrijednost za kolekcionare. Stoga sretno im bilo. Kvaliteta snimki „Unkonwn Pleasure“ nadilazi kvalitetu masteriranih vinila. Posjedujem kopije master snimki, kao i nasnimljenih elemenata. Pravi masteri izgubljeni su odavno. No garantiram kako je kvaliteta izvrsna.“

Adamson nadalje tvrdi kako ni diskografske kuće, ni živući članovi bendova nisu bili zainteresirani za snimke, dok je Peter Hook bio taj koji ju je izvrijeđao, stoga misli da snimke trebaju doći u ruke kolekcionara jer oni jedini cijene njihovu vrijednost.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X