Projekt Dvaput – Marta, Goran i Nikolina su partneri u ‘Zločinu’

Nakon odlično prihvaćenog nastupnog singla ‘Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš’, na kojem im se pridružila izvrsna Ivana Starčević, Goran Kuretić i Marta Muždalo (Dvaput) nastavljaju suradnju s poznatim domaćim vokalima, ovoga puta s Nikolinom Kovačević.

Dvaput ‘Zločin’

Nikolina Kovačević aka Nikolina se nakon brojnih suradnji s bendovima kao što su Mayales, F5 i Dementronomes, prošle godine otisnula u solo vode uspješnim singlovima „Srce”, „Ljubav” i „Njeno rame”. Nikolinin moćan vokal i pjevački senzibilitet odlično su se uklopili u elektropop zvuk „Zločina”.

Ista retorička pitanja koja se iznova postavljaju kroz pjesmu, mijenjaju svoj karakter ovisno o glazbenoj podlozi u pojedinom segmentu. Zbog minimalističkog pristupa tekstu, isto pitanje dobiva raspon od zavodničkog do gotovo submisivnog. Kao i prethodni singl, i „Zločin” je plesnog karaktera, premda je pomalo mračniji.

Do značajnijeg zaokreta došlo je u koncepciji pratećeg video spota, koji je autorsko djelo arhitektice i glazbenice Jelene Rajčević. Spot je kolaž posuđenih snimaka kinematografije sredine 20. stoljeća i predstavlja vječnu femme fatale – serijsku zavodnicu u bijegu od zakona, čiji je jedini zločin nemilosrdno osvajanje njenih žrtava. Crno-bijelim isječcima su suprotstavljene jarke primarne boje u jednostavnoj pop-art estetici.

Autori teksta, glazbe, aranžmana i produkcije su Marta i Goran, pa „Zločin” predstavlja prvu pravu autorsku suradnju dvojca Dvaput. Prateće vokale otpjevao je Goran. Pjesmu je masterirao Pavle Miholjević, koji je stalni suradnik na projektu.

Nikolina ne skriva zadovoljstvo ovom suradnjom: “Martu i Gorana poznajem dugi niz godina, a oduševila me ideja da zajedno stvaraju i to koncept s izraženom eksperimentalnom niti. Svidjela mi se mističnost koja se provlači kroz pjesmu, a izlazi van vrlo direktno i “in your face”.

Dvaput je eksperimentalan glazbeni projekt, koncipiran na suradnji, ali tako da se izbjegnu sva bendovska ograničenja i iskoristi širi spektar različitih autora i izvođača, koji daju svoj stvaralački doprinos. Tako se u fokus stavlja svaka pojedina pjesma, kao optimalan spoj različitih kreativnih svjetova, koje su žanrovski ponajprije pop, ali uz primjese elektra, funka, dance-a i drugih glazbenih stilova, bez ikakvih ograničenja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X