Propao eksperimentalni koncert s fizičkom distancom u zatvorenom prostoru

‘Koncert koji je bio predviđen za prosudbu sigurnosnih mjera za povratak žive glazbe u zatvorene prostore nije uspio dati smjernice za glazbenu industriju’, izjavio je menadžer londonskog Clapham Granda.

Frank Turner (Foto: Tomislav Sporiš)
Frank Turner (Foto: Tomislav Sporiš)

Eksperimentalni koncert održan je u utorak 28. srpnja u londonskom klubu Clapham Grand, a pred publikom koja je bila razmještena po standardima fizičke distance nastupio je Frank Turner.

Svega dvjesto ljudi prisustvovalo je koncertu u dvorani koja u normalnim uvjetima prima 1.250 posjetitelja.

Menadžerica dvorane, Ally Wolf izjavila je da je taj pilot projekt kojeg trenutno zastupa vlada potpuno neisplativ za slične koncertne prostore.

“To ne može biti budućnost koncerata i to ne može biti budućnost za klubove i dvorane”, izjavila je Wolf i dodala: “Ovaj koncert financijski nije pokrio ni osnovne troškove rada prostora, čak i prije nego li je honorar benda dodan na listu troškova.”

Frank Turner je izjavio da mu je to bio prvi pošteni nastup u posljednja četiri mjeseca opisavši  ga: “Čudna, emotivna večer”, rekavši medijima prije koncerta da mu je teško reći da je ovo “pobjeda, obzirom da nastupa pred manje od petine posjetitelja, koliko ih inače stane u taj klub”.

Wolf je dodala da je Turnerov nastup bio sjajan i kako je bilo lijepo opet vidjeti publiku u dvorani, ali teško da je “bila uhvaćena u veselju što je napokon bilo sposobna organizirati koncert”.

Izjavila je potom da ovaj eksperiment nije urodio plodom i da se koncertna industrija ne može osloniti na nešto što nije održivo i da će po svoj prilici, ako se ne nađe bolje rješenje, svi mali koncertni prostori jednostavno morati zatvoriti svoja vrata zauvijek.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X