Prophets of Rage objavili svoj prvi album

Nakon što su nam Prophets of Rage svoje prvo studijsko izdanje otkrivali pjesmu po pjesmu, kao i uživo na zagrebačkoj Šalati, došao je i trenutak da svjetlo dana ugleda i njihov istoimeni debi-album. ‘Prophets of Rage’ izdanje je od danas dostupno i hrvatskim fanovima, putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa

Prophets of Rage 'Prophets of Rage'
Prophets of Rage ‘Prophets of Rage’

Svoju revolucionarnu i politički angažiranu energiju Prophets of Rage – Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real i DJ Lord, unijeli su u potpunosti u ovo studijsko izdanje, a smjer u kojem će ići bio je jasan već s objavom najavnog singla – politički inspirirane pjesme „Unfuck The World”, čiji videospot redateljski potpisuje Michael Moore:

Čitav albumski materijal, koji produkcijski potpisuje Brendan O’Brien, nastao je u otprilike mjesec dana studijskog rada, a već s prvim sessionima svim članovima ove super-grupe bilo je jasno kako su na tragu individualnog te kolektivnog rasta i progresije, sa snažnom voljom prenošenja jasnih društvenih i političkih stavova i razmišljanja. „Kada smo se prvi put okupili, svirali smo pjesme iz naših kataloga, ali smo ubrzo počeli stvarati nove groove-dionice s puno improvizacije, i to je bio odličan osjećaj. Odjednom smo pričali zajednički jezik!”, otkriva Brad Wilk.

Prophets of Rage u svojoj osnovici ne postoji samo iz ljubavi prema glazbi, već iz uvjerenja svakog člana u snagu ovog projekta, koji ima ulogu alata za promjene. „Prvo je bio ritam, a zatim riječi” osvrnuo se Tom Morello i nastavio „Glazba ima mogućnost transformacije vremena. O tome nam svjedoči povijest – od duhovne glazbe nastale za vrijeme ropstva, do punk buntovništva, glazba je uvijek uspjela promijeniti trenutne situacije!”.

Standardna verzija albuma donosi ukupno 12 pjesama, a posljednje predstavljeni singl je pjesma „Strenght in Numbers”.

„Prophets of Rage” – popis pjesama:

1. Radical Eyes
2. Unfuck The World
3. Legalize Me
4. Living On The 110
5. The Counteroffensive
6. Hail To The Chief
7. Take Me Higher
8. Strength In Numbers
9. Fired A Shot
10. Who Owns Who
11. Hands Up
12. Smashit

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X