Protagonisti novog vala snimili obradu hita Animatora ‘Ljeto nam se vratilo’

Grupa veterana nazvani Pozdrav novom valu predstavljaju se pjesmom ‘Ljeto nam se vratilo’.

Pozdrav novom valu

Novi val je u Hrvatsku stigao krajem sedamdesetih, početkom osamdesetih godina i to na dva kolosijeka, Rijeku i Zagreb. Ovo razdoblje je bilo i najkreativnije po pitanju hrvatske i regionalne glazbene scene. Shodno tome prije desetak godina grupa Noćni moro odlučila je oživjeti uspomenu na slavno razdoblje danas već pomalo zaboravljenih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Grupa je tada, osim autorskih, izvodila par pjesama Azre i Haustora. Prekretnica se dogodila kad se bendu priključio Marino Pelajić, basist grupe Film, kasnije i grupe Haustor.

Želja im je bila sastaviti repertoar od najvećih hitova toga razdoblja, a koje su izvodili Azra, Film, Aerodrom, Haustor, Idoli, Animatori, Zvijezde, Patrola i mnogi drugi. Ključni trenutak bio je ukidanje projekta Pozdrav Azri nakon čega, po sličnom predlošku, nastaje Pozdrav novom valu koji sada predstavlja obradu velikog hita jednog od najpopularnijih bendova tog razdoblja, grupe Animatori “Ljeto nam se vratilo”.

Aranžman pjesme radili su članovi benda Pozdrav Novom valu, Goran Šeler, Julije Reljić (Haustor), Rene Kutičić i Vatroslav Mlinar te dragi im prijatelji Žan Jakopač (Šo!Mazgoon), Renato Metessi (Zvijezde) i Kamenko Ćulap. Spot za pjesmu je snimao i režirao Costa Ipsa.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X