Prva riječka gimnazija će proučavati Predraga Lucića i značaj njegova satiričnog književnog opusa za društvo

Prva riječka hrvatska gimnazija i Naklada Val Val Publishing House organizatori su gostovanja poznatog književnika, kolumniste i feralovca Borisa Dežulovića u petak 21. veljače 2020. u 13.30 sati u RiHub-u u Rijeci.

Opus Lucića i Dežulovića postaje predmet izučavanja u višim razredima Prve riječke gimnazije (Foto: promo)

Susret će se održati u sklopu gimnazijskog Književnog programa Rijeka riječi i s njim povezanog izbornog predmeta Kreativno čitanje i pisanje za učenike trećih i četvrtih razreda koji vode profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović, a financijski podržava Grad Rijeka.

U sklopu toga programa učenici se bave recentnom hrvatskom književnom produkcijom, a između ostaloga prvi su srednjoškolci u Hrvatskoj koji proučavaju Predraga Lucića i značaj njegova satiričnog književnog opusa za društvo.

Susret s Borisom Dežulovićem učenici su zamislili kao svojevrsni je hommage Luciću tijekom kojega će Dežulović približiti gimnazijalcima djelovanje svog preminulog prijatelja, govoriti o Feral Tribuneu i važnosti satire za zdravlje društva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X