Prvi čovjek Grammya, Neil Portnow, ipak stupa s dužnosti nakon ‘anti-feminističkih’ komentara

Predsjednik Recording Academya, Neil Portnow, naposljetku je, poslije halabuke koja se podigla oko njegovih tvrdnji koje su se interpretirale kao anti-feminističke, ponudio ostavku na dužnost.

Neil Portnow, predsjednik Recording Academya (izvor: screenshot YouTube)

Podsjetimo, za Portnowa je čitava stvar krenula nizbrdo neposredno nakon završetka ovogodišnjih Grammya kada je Portnow, predsjednik asocijacije koja stoji iza organizacije Grammya, izjavio kako bi “ženske umjetnice trebale malo ubrzati žele li se takmičiti sa svojim muškim kolegama”. Bio je to Portnowljev komentar na činjenicu da je od 899 kandidata za Grammy nagradu ove godine broj žena činio tek 9%.

Portnow se za svoje komentare još isti dan ispričao naglasivši pritom kako su “njegove riječi bile nepromišljene i da shvaća da je problem ženskih umjetnica mnogo dublji”. No, bilo je kasno, brojni utjecajni ljudi iz industrije počeli su zahtjevati njegov odlazak, a nakon što su otvoreno pismo javnosti uputile i utjecajne žene iz industrije, poput Jody Gerson, direktorice Universal Music Publishinga, Sylvie Rhone, predsjednice Epic Recordsa, zajedno sa svojim kolegicama iz Atlantic Recordsa, Sony Musica, Universal Music Groupa, i ostalih kuća, bilo je poprilično jasno da su Portnowu dani odbrojeni.

No, Portnow neće odmah stupiti s dužnosti, pružila mu se mogućnost za časni otpust pa će s mjesta predsjednika Recording Academya otići su srpnju 2019. nakon isteka ugovora. Portnow je, inače, prvi čovjek Grammya od 2002.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X