Prvi Hrvati u 3D filmskoj zemlji čudesa

U Zagrebu je otvorena IMAX kino dvorana s jednim od tri najveća filmska platna u Europi veličine 333 kvadrata. Sve za potpuni ugođaj gledanja trodimenzionalnih projekcija.

  •  
  •  
Prizor iz filma 'Hubble' (Foto: Blitz.hr)

No da tehnologija spomenutog kina drži vodu kad su u pitanju spektakularne scene dokazali su određeni momenti dokumentarnog filma (koji je sniman raznim formatima kamera i u različitim vremenskim periodima pa ne postoji kontinuirani 3D osjećaj). Ti momenti su svakako lansiranje Space Shuttlea i trodimenzionalno putovanje kroz svemir snimljen moćnim teleskopskim okom Hubblea.

Polijetanje Shuttlea zaustavlja dah jer se osjeća podrhtavanje tla i paranje zraka raketnim mlazom iz motora koji imaju zadatak pod pravim kutem podići prema nebu mašineriju od 1,7 tisuća tona. Na sličan način djeluje i trodimenzionalno svemirsko putovanje kroz magline i galaksije, samo na smireniji (nazovimo ga “zen”) način.

Kad se sve zbroji, vizija koju je James Cameron započeo s ‘Avatarom’ prije godinu i pol dana, IMAX je sproveo u djelo. Njihova ‘think big’ filozofija zauvijek je promijenila filmske navike najšireg sloja publike, a time i filmsku industriju. Plastični primjer toga postao je stvarnost i u Zagrebu i nema sumnje da je udaren temelj za nove ‘watch big’ generacije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Osvrt

Idi na Vrh
X