Prvi hrvatski dugometražni animirani 3D film ‘Cvrčak i Mravica’ od danas u kinima

U kina širom Hrvatske danas je stigao ‘Cvrčak i mravica, prvi dugometražni animirani film snimljen u 3D tehnici. Simpatični film prati i razigrana glazba, a tri pjesme danas su dostupne na svim streaming servisima.

‘Cvrčak i Mravica’

Riječ je o pjesmama “Pjevati možeš i ti” u izvedbi Tare Thaller za koji je već ranije predstavljen spot te “Nema zime” koju je otpjevao glumac Marko Petrić i njihov duet “Sretni dani”. Pjesme autorski potpisuje Coco Mosquito. Uoči objave spota za pjesmu “Pjevati možeš i ti”, Tara Thaller je izjavila: “Pjevati možeš i ti” lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira za naš film koji uskoro dolazi u kina. Sretna sam i zahvalna što sam bila dio “Cvrčka i mravice”. Dino i Jadranka, kao mama i tata ovog crtića, toliko su brižni i topli i divim se njihovoj ustrajnosti i ljubavi prema ovom projektu. Jedva sam dočekala da snimimo spot za ovu pjesmu. Bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili ovaj spot. Kao šećer na kraju – ovu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni.”

“Cvrčak i mravica” prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika. Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene. Inspiriran Ezopovom basnom, “Cvrčak i mravica” na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X