Public Image Ltd. objavili novi singl ‘Car Chase’

S njihovog nadolazećeg 11. studijskog albuma i prvog albuma u 8 godina, ‘End of World’.

PiL “Car Chase” (foto: Promo)

Public Image Ltd. (PiL) dijele novi singl “Car Chase”, preuzet s njihovog nadolazećeg 11. studijskog albuma i prvog albuma u 8 godina, “End of World” koji izlazi 11. kolovoza, a nakon čega slijedi 38-dnevna britanska i europska turneja.

Video za “Car Chase” donosi uvid u snimanje novog albuma, a sadrži rukom pisane stihove Johna Lydona. Govoreći o pjesmi, John je rekao: “Tipičan PiL, nepredvidiva je do kraja. Govori o nekome tko svake večeri lukavo bježi iz mentalne ustanove bez znanja uprave. Temelji se na tome da morate noću ići u trgovačke centre po cigarete i vino, i vidjeti ogromno parkiralište i rasvjetu okruženu tamnim drvećem i seoskim putevima. To je stvarno jeziv scenarij, što ako se netko iskrade odande, poput kakvog luđaka?”

Ranije ove godine, PiL je objavio “Hawaii”, najosobniju pjesmu karijere Johna Lydona, ljubavno pismo njegovoj ženi Nori, koja je nažalost preminula od Alzheimerove bolesti u srijedu 5. travnja. Zamišljena, osobna, ali univerzalna ljubavna pjesma koja je odjeknula među mnogima od objavljivanja u siječnju prikazuje Johna kako razmišlja o njihovom dobro provedenom životu, a posebno o jednom od njihovih najsretnijih zajedničkih trenutaka na Havajima. John je rekao: “Nora je voljela album, ne bi htjela da ga odgodimo ili promijenimo bilo koji od naših planova.” Prethodno je za Havaje rekao: “Posvećena je svima koji prolaze kroz teške trenutke na životnom putu, s osobom do koje im je najviše stalo.”

Nakon toga objavili su i singl “Penge” koji John opisuje kao “nešto poput srednjovjekovnog vikinškog epa”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X