Willie Nelson najavio još jedan album ove godine, kao i novu knjigu

‘Bluegrass’ donosi 12 Williejevih klasika snimljienih u aranžmanima naslovnog mu žanra, dok u ‘Energy Follows Thought’ kantautor govori o pozadini nekih od svojih najslavnijih pjesama.

Willie Nelson

Nakon što je ove godine već objavio album obrada Harlana Howarda, “I Don’t Know a Thing About Love”, devedesetogodišnji country kantautor Willie Nelson ne odmara se, već je najavio dva nova projekta koji stižu do kraja godine. Riječ je o novom albumu “Bluegrass” te knjizi “Energy Follows Thought”.

Bluegrass je potpuno novi studijski album koji obuhvaća dvanaest klasičnih skladbi Willieja Nelsona – uključujući “On the Road Again”, “Yesterday’s Wine”, “Still is Still Moving to Me”, “Good Hearted Woman” i druge – svježe interpretiranih u izvedbi Willieja i blugrass sastava. U sedam desetljeća karijere u kojoj je istraživao žanrove s jednog kraja glazbenog spektra na drugi, ovo je njegov prvi cijeli album posvećen bluegrassu.

U medijskoj objavi stoji: “Willie i dugogodišnji producent Buddy Cannon odabrali su osobne i omiljene skladbe obožavatelja iz cijele njegove karijere da ih izvedu iznova za ovaj pozdrav staroj glazbi gudačkih bendova iz Apalača koja je duboko utjecala na Williejev senzibilitet za pisanje pjesama i smjer američke country glazbe općenito. Koristeći vlastiti katalog kao izvorni materijal, Willie je odabrao pjesme koje kombiniraju jake melodije, nezaboravne priče i međuigru ansambla koja se može naći u tradicionalnim bluegrass interpretacijama američkih narodnih pjesama.” Album izlazi 15. rujna.

Osim albuma, Willie je najavio i novu knjigu naslovljenu “Energy Follows Thought” koja izlazi 31. listopada. U njoj Nelson donosi priče iza stihova 160 svojih omiljenih pjesama uz izbor nikad prije viđenih fotografija i popratnog sadržaja.

“Od svojih najranijih radova u 1950-ima do danas, Willie se osvrće na pjesme koje su definirale njegovu karijeru, od dana kada je zarađivao po 50 dolara do svojih najvećih hitova, od svojih manje poznatih pjesama (ali njemu nevjerojatno značajnih) do njegovih konceptualnih albuma. Usput, priča i o svojoj gitari Trigger, svojoj obitelji i bendu, kao i izvođačima s kojima je surađivao kao što su Patsy Cline, Waylon Jennings, Ray Charles, Merle Haggard, Ray Price, Dolly Parton i mnogi drugi,” stoji u opisu proizvoda.

“Willie je razoružavajuće iskren — što imaš za izgubiti kad ćeš navršiti 90? — dok meditira o prirodi pisanja pjesama i pronalaženju vlastitog glasa, te temama koje je istraživao cijeli život — vezama, nevjeri, ljubavi, gubitku, prijateljstvu, životu na putu i posebno dirljivoj u ovom trenutku njegova života: smrtnosti.”

“Bluegrass”, popis pjesama:

No Love Around
Somebody Pick Up My Pieces
A Good Hearted Woman
Sad Songs And Waltzes
Home Motel
You Left Me A Long, Long Time Ago
Yesterday’s Wine
Bloody Mary Morning
Slow Down Old World
Still Is Still Moving To Me
On The Road Again
Man With The Blues

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X