Q Magazine prestaje s radom nakon 34 godine izlaženja

Ugledni britanski glazbeni mjesečnik prva je velika medijska žrtva nemogućnosti poslovanja u pandemijskim okolnostima.

  •  
  •  
Q Magazine – posljednji broj

Q Magazine tiskao je svoje posljednje izdanje – tzv. greatest hits broj u kojem su između ostalog i intervjui s Davidom Bowiejem, Priceom i Joni Mitchell.

“Nadamo se da će ovo posljednje izdanje pružiti dovoljnu inspiraciju nekome da ispuni tu ogromnu rupu u obliku slova Q na novinskim kioscima”, napisao je glavni urednik Ted Kessler.

U svom posljednjem obraćanju u funkciji glavnog urednika Q-a, Ted Kessler kaže da je provodio razne mjere preživljavanja “na iznimno zahtjevnom tržištu tiska” od svog imenovanja 2017., prije nego što je “COVID-19 sve to izbrisao”. On opisuje zatvaranje kao “neizbježnost koju nitko nije mogao predvidjeti kao ni ožujak ove godine kad je buknula pandemija”.

Magazin Q, stalni britanski glazbeni mjesečnik, objavio je svoj posljednji broj. Brend nije uspio privući kupca nakon što ga je matična tvrtka Bauer Media stavila na prodajnu listu u svibnju zbog restrukturiranja uslijed pandemije. Q je osnovan je 1986. godine, s naglaskom na rock, pop i alternativnu glazbu, kao i na izvještaje s osobnim pečatom autora i opsežnom rubrikom glazbenih recenzija. Mjesečnik je od 1990. u Londonu održavao i godišnje nagrade.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X