Q Magazine prestaje s radom nakon 34 godine izlaženja

Ugledni britanski glazbeni mjesečnik prva je velika medijska žrtva nemogućnosti poslovanja u pandemijskim okolnostima.

Q Magazine – posljednji broj

Q Magazine tiskao je svoje posljednje izdanje – tzv. greatest hits broj u kojem su između ostalog i intervjui s Davidom Bowiejem, Priceom i Joni Mitchell.

“Nadamo se da će ovo posljednje izdanje pružiti dovoljnu inspiraciju nekome da ispuni tu ogromnu rupu u obliku slova Q na novinskim kioscima”, napisao je glavni urednik Ted Kessler.

U svom posljednjem obraćanju u funkciji glavnog urednika Q-a, Ted Kessler kaže da je provodio razne mjere preživljavanja “na iznimno zahtjevnom tržištu tiska” od svog imenovanja 2017., prije nego što je “COVID-19 sve to izbrisao”. On opisuje zatvaranje kao “neizbježnost koju nitko nije mogao predvidjeti kao ni ožujak ove godine kad je buknula pandemija”.

Magazin Q, stalni britanski glazbeni mjesečnik, objavio je svoj posljednji broj. Brend nije uspio privući kupca nakon što ga je matična tvrtka Bauer Media stavila na prodajnu listu u svibnju zbog restrukturiranja uslijed pandemije. Q je osnovan je 1986. godine, s naglaskom na rock, pop i alternativnu glazbu, kao i na izvještaje s osobnim pečatom autora i opsežnom rubrikom glazbenih recenzija. Mjesečnik je od 1990. u Londonu održavao i godišnje nagrade.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X