Quincy Jones dobio gotovo 10 milijuna dolara u parnici protiv nasljednika prava Michaela Jacksona

Poznati producent Quincy Jones dobio je 9,42 milijuna američkih dolara nakon sudske parnice u Los Angelesu koja je završila u njegovu korist, a koju je podigao zbog neovlaštenog korištenja njegovih glazbenih prava od strane nasljednika pokojnog Michaela Jacksona (Michael Jackson’s estate), javlja Variety.

Quincy Jones (Foto: Wikipedia)
Quincy Jones (Foto: Wikipedia)

Jones je parnicu podigao 2013. godine navodeći kako je on vlasnik prava niza projekata koji su pokrenuti i ostvareni nakon smrti Michaela Jacksona, uključujući glazbu korištenu u dvije produkcije Cirque du Soleil, kao i glazbu u koncertnom filmu “This Is It”.

Prošlog tjedna je producent koji stoji iza “Thrillera”, još uvijek najprodavanijeg albuma u povijesti glazbe, svjedočio na sudu kako ga je Jackson estate prevario za puno novaca. U dvotjednom suđenju odvetnici su se nadmetali u interpretaciji ugovora koje je Quincy Jones imao potpisane s pokojnim Kraljem popa. Producent je tvrdio da je oštećen za ukupno 30 milijuna dolara, a porota je odbacila dvije trećine traženog iznosa kao neutemeljene, dok je za oko 9 milijuna dolara našla da su realno utajeni od strane Michael Jackson estatea.

“Ova parnica nikad nije bila usmjerena protiv Michaela Jacksona, već prema zaštiti umjetničkog integriteta i rada koji smo imali u studiju, kao i nasljeđa koje je time radom stvoreno”, naveo je Jones između ostalog nakon presude u svoju korist i zaključio: “Zahvalan sam što je porota bila naklonjena meni u ovoj parnici. Ne vidim to samo kao svoju osobnu pobjedu, već i kao pobjedu umjetnika za svoja prava, općenito gledano.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X