Quincy Jones dobio gotovo 10 milijuna dolara u parnici protiv nasljednika prava Michaela Jacksona

Poznati producent Quincy Jones dobio je 9,42 milijuna američkih dolara nakon sudske parnice u Los Angelesu koja je završila u njegovu korist, a koju je podigao zbog neovlaštenog korištenja njegovih glazbenih prava od strane nasljednika pokojnog Michaela Jacksona (Michael Jackson’s estate), javlja Variety.

Quincy Jones (Foto: Wikipedia)
Quincy Jones (Foto: Wikipedia)

Jones je parnicu podigao 2013. godine navodeći kako je on vlasnik prava niza projekata koji su pokrenuti i ostvareni nakon smrti Michaela Jacksona, uključujući glazbu korištenu u dvije produkcije Cirque du Soleil, kao i glazbu u koncertnom filmu “This Is It”.

Prošlog tjedna je producent koji stoji iza “Thrillera”, još uvijek najprodavanijeg albuma u povijesti glazbe, svjedočio na sudu kako ga je Jackson estate prevario za puno novaca. U dvotjednom suđenju odvetnici su se nadmetali u interpretaciji ugovora koje je Quincy Jones imao potpisane s pokojnim Kraljem popa. Producent je tvrdio da je oštećen za ukupno 30 milijuna dolara, a porota je odbacila dvije trećine traženog iznosa kao neutemeljene, dok je za oko 9 milijuna dolara našla da su realno utajeni od strane Michael Jackson estatea.

“Ova parnica nikad nije bila usmjerena protiv Michaela Jacksona, već prema zaštiti umjetničkog integriteta i rada koji smo imali u studiju, kao i nasljeđa koje je time radom stvoreno”, naveo je Jones između ostalog nakon presude u svoju korist i zaključio: “Zahvalan sam što je porota bila naklonjena meni u ovoj parnici. Ne vidim to samo kao svoju osobnu pobjedu, već i kao pobjedu umjetnika za svoja prava, općenito gledano.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X