Radakovićev pankerski zvučni zid na promociji knjige

Na koncertnom predstavljanju knjige Zvučni zid II – Vinilne priče’ zagrebački pisac je možda i nesvjesno otkrio svoje frontmenske mogućnosti.

Borivoj Radaković (Foto: Walter Thompson)

Na promociji knjige „Zvučni zid II – Vinilne priče“ po prvi put se na pozornicu popeo bend Mračni predmet želja u sastavu Ana Majhenić (glumica) – vokal, Ognjen Sviličić (redatelj) – solo gitara, Borivoj Radaković (književnik) – ritam gitara, vokal, Arsen Oremović (novinar/publicist) – bubnjevi i Damir Smiljanić-Smiley – bas.

Promocija je održana u utorak u zagrebačkoj Tvornici i pohodilo ju je solidan broj posjetitelja, mahom poznatih lica iz kulture i svijeta novinarstva. U prvom dijelu promocije su svoje priče čitali Mirela Priselac Remi i Hrvoje Šalković, dok je najviše aplauza prisutnih pokupio Borivoj Radaković.

Mračni predmet želja (Foto: Walter Thompson)

Radaković je na pozornici svoju priču „Bedem ljubavi“ pročitao pankerskim žarom, glasno i s puno teatralnosti što je ujedno bio i odličan uvod u nastup grupe Mračni predmet želja koji se i okupio zahvaljujući speltu okolnosti nastalih oko knjige „Zvučni zid II – Vinilne priče“ na inicijativu Arsena Oremovića.

Glazbeni iskorak etabliranih imena s domaće kulturne scene izlaskom na pozornicu hrabar je potez. No isti povlači i gledanje cijele stvari kroz glazbene gabarite.

Ognjen Sviličić (Foto: Walter Thompson)

Možda bi bilo bolje da je u cijeloj priči u ulozi frontmena Borivoj Radaković, jer iako (vjerojatno) nema pretjerano izražene vokalne sposobnosti posjeduje karizmu intelektualca koji svojim riječima gađa točno gdje treba u mentalnu sferu dok istovremeno snažno udara rifove na svojoj gitari.

No bend više pažnje posvećuje umjerenijem pristupu stvari kroz sanjivi i prigušeni glas glumice Ane Majhenić koja je opet i lirski, i vokalno i scenski ostala u sjeni eksplozivnog Radakovićevog  narativno-glazbenog uvoda.

Arsen Oremović (Foto: Walter Thompson)

Nisu se te večeri rodili novi Jinxi ili Svadbas, no opet atmosfera je bila rockerska i na visini zadatka za jedno neuobičajeno predstavljanje literarnog djela.

Saznajte više: ‘Zvučni zid II: Vinilne priče’ – Kad rock and roll postane religija

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X