Rade Šerbedžija objavio album ‘Ne okreći se, sine’

Novi studijski album legendarnog glumca, pjesnika i glazbenika dolazi kao poklon za kraj ove izazovne godine

Rade Šerbedžija (Foto: Željko Koprolčec)

Najavljen singlom “Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić, a Šerbedžija snimio s ekipom sjajnih glazbenika: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj), ovaj umjetnik nastavio je u pauzi snimanja filmova dovršavati i ostale pjesme kako bi album stigao na tržište krajem godine. Osim najavne pjesme, vođa i autor hitova Parnog valjka, napisao je još jednu pjesmu na albumu “Kasna jesen” dolazi u aranžmanu Ante Gele.

Rade Šerbedžija ‘Ne okreći se, sine’

Osim Husa svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi glazbenici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pjesmi “New York”, Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio aranžman u pjesmi “Grad Drage Mlinarca”, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se”, autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija dao i svoj autorski potpis, pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima.

Rade Šerbedžija (Foto: Željko Koprolčec)

Na albumu se nalaze i dvije suradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi “Od kako te ne volim te, te” na “Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X