Radio Split se u eteru ispričao zbog stiha ‘Prokleta nedjelja’

Cenzorsko briljiranje Radio Splita se nastavlja, nakon što je prije nekoliko godina tadašnja urednica prekinula izvođenje pjesme Boba Dylana jer je on ‘izrekao nešto loše o Hrvatima’ u intervjuu za franncuski Rolling Stone, te nakon emitiranje cenzurirane verzije pjesme ‘Lipe cvatu’ Bijelog dugmeta prije tri godine, na red je danas došao i Parni valjak sa stihom ‘Prokleta nedjelja’.

Radio (Izvor: Wikipedia)

Dio refrena pjesma “Prokleta nedjelja” Parnog valjka, koja je, usput rečeno, ove godina navršila 31 godinu, na Radio Splitu se koristio u najavnom jingleu za neku nedjeljnu emisiju tog radija u u sustavu Hrvatske radiotelevizije.

Nekome od slušatelja je vjerojatno zasmetala ta “Prokleta nedjelja” jer dotična radio stanica nedjeljom emitira i religijski program.

“Zahvaljujemo slušatelju na upozorenju. Ispričavamo se što se ponekad u programu vrti stari jingle s neukusnom riječju koji smo već jedanput promijenili. Sada smo snimili potpuno novi“, bile su riječi urednika Karla Reitobera koje je danas pročitao urednik i voditelj jutarnjeg programa.

U novom jingleu stih “Prokleta nedjelja” zamijenio je navodno stih “Sveta nedjelja”. Nismo čuli, pa ne znamo je li melodija Parnog valjka ostala ista, te tko je otpjevao “Svetu nedjelju”.

Eto dogodilo se tako da se i Parni valjak našao na listi nepoćudnih u domaćem radijskom eteru. A mislili smo da je to nemoguće. Prokleta nedjelja, nema dalje.

Pročitajte o još jednom ‘cenzorskom biseru’ Radio Splita:

Slučaj ‘Lipe cvatu’: Sve je isto k’o i lani, samo što Jugoslavija nikad nije postojala

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X