Rae Morris ‘Unguarded’ – blijedo predstavljanje

Dvadesetdvogodišnja Britanka Rae Morris predstavila se debitantskim albumom ‘Unguarded’.

Rae Morris 'Unguarded'
Rae Morris ‘Unguarded’

Na sebe je privukla pažnju BBC-ijevog radija Lanchasire koji ju je odlučio predstaviti na „BBC Introducing“ pozornicama uglednih i velikih Reading i Leeds festivala 2011. godine. Uslijedio je u ugovor s Atlanticom, da bi se po novoj diskografskoj strategiji tijeko 2012. i 2014. postepeno predstavljala kroz šest singlova (od kojih se većina nalazi i na albumu „Unguarded“), a tek 2015. s dugosvirajućim izdanjem.

Svakako da etapno objavljivanje donosi manje rizika, ali i manje iznenađenja i manjkavost u kreiranju bilo kakve drugačije koncepcije albuma od one rutinirane, de facto, prve svojevrsne „best of“ kompilacije singlova. Za prvo predstavljanje to i nije loša taktika iako uzima daleko više vremena. „Unguarded“ donosi previše takve igre na sigurno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eYgXSoA5njA[/youtube]

Rae Morris predstavlja se kao pop pjevačica koja ne iskače previše iz nekih gabarita očekivanog, kad se misli na moderni britanski (uglavnom organski) pop, kao što je izvedbeno previše gurnuta u sjenu mega popularne Florence Welch i to kao njen, uvjetno kazano, sanjivi B-side dio, obzirom da u pjesme vokalno ulazi s manje adrenalina i manje dramatrusških obrata. Rezultat je ujednačenih 12 pjesama, koje se izvrte bez pretjerano puno uzbuđenja. „Unguarded“ je svakako radiofoničan, ali i uhu gotovo neuhvatljiv.

Možda da se Rae i njeni producenti nisu toliko ljepili na Welch, već da su možda zaigrali na emotivnu suspenziju kakvu imaju njene nešto starije kolegice poput Bat For Lashes, Katie Melua ili Kate Nash i koje nisu sada baš nešto u medijskom fokusu, ali su sigurno još kao debitantice ‘zaorale dublju brazdu’ po pitanju osobnog glazbenog izričaja. Za duže staze, to je svakako najvažniji atribut. Rae Morris će u budućnosti svakako morati napraviti više na tom planu.

Ocjena: 6/10

(Atlantic Records / Dancing Bear, 2015.)

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh