Rae Morris ‘Unguarded’ – blijedo predstavljanje

Dvadesetdvogodišnja Britanka Rae Morris predstavila se debitantskim albumom ‘Unguarded’.

Rae Morris 'Unguarded'
Rae Morris ‘Unguarded’

Na sebe je privukla pažnju BBC-ijevog radija Lanchasire koji ju je odlučio predstaviti na „BBC Introducing“ pozornicama uglednih i velikih Reading i Leeds festivala 2011. godine. Uslijedio je u ugovor s Atlanticom, da bi se po novoj diskografskoj strategiji tijeko 2012. i 2014. postepeno predstavljala kroz šest singlova (od kojih se većina nalazi i na albumu „Unguarded“), a tek 2015. s dugosvirajućim izdanjem.

Svakako da etapno objavljivanje donosi manje rizika, ali i manje iznenađenja i manjkavost u kreiranju bilo kakve drugačije koncepcije albuma od one rutinirane, de facto, prve svojevrsne „best of“ kompilacije singlova. Za prvo predstavljanje to i nije loša taktika iako uzima daleko više vremena. „Unguarded“ donosi previše takve igre na sigurno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eYgXSoA5njA[/youtube]

Rae Morris predstavlja se kao pop pjevačica koja ne iskače previše iz nekih gabarita očekivanog, kad se misli na moderni britanski (uglavnom organski) pop, kao što je izvedbeno previše gurnuta u sjenu mega popularne Florence Welch i to kao njen, uvjetno kazano, sanjivi B-side dio, obzirom da u pjesme vokalno ulazi s manje adrenalina i manje dramatrusških obrata. Rezultat je ujednačenih 12 pjesama, koje se izvrte bez pretjerano puno uzbuđenja. „Unguarded“ je svakako radiofoničan, ali i uhu gotovo neuhvatljiv.

Možda da se Rae i njeni producenti nisu toliko ljepili na Welch, već da su možda zaigrali na emotivnu suspenziju kakvu imaju njene nešto starije kolegice poput Bat For Lashes, Katie Melua ili Kate Nash i koje nisu sada baš nešto u medijskom fokusu, ali su sigurno još kao debitantice ‘zaorale dublju brazdu’ po pitanju osobnog glazbenog izričaja. Za duže staze, to je svakako najvažniji atribut. Rae Morris će u budućnosti svakako morati napraviti više na tom planu.

Ocjena: 6/10

(Atlantic Records / Dancing Bear, 2015.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X