Većina menadžera iz glazbene industrije smatra da nisu pravedni prema glazbenicima

Billboard je nedavno proveo istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 50 visoko pozicioniranih menadžera iz glazbene industrije, prenosi Guardian.

Ilustracija (Izvor: Pixabay)
Ilustracija (Izvor: Pixabay)

Anketa koju su ispunili bila je anonimna, trenutno su poznati samo neki, a konačni rezultati bit će objavljeni u rujnu ove godine.

Tako prema istraživanju više od polovice ispitanika, njih 58 posto, smatra da glazbena industrija nije pravedna prema glazbenicima.

Čak 62 posto ispitanih smatra da o digitalnoj glazbi zna nešto više od prosječnog 14-godišnjaka, 54 posto bi ih radilo u Appleu ili Spotifyju kada bi im ponudili jednaku plaću, a čak 71 posto ih vjeruje da će se Jay Z-ijev streaming servis Tidal ugasiti unutar godine dana.

Na pitanje s kime bi htjeli imati ugovor da pokreću vlastitu diskografsku kuću najviše ih je odabralo Taylor Swift, dok je na drugom mjestu Lady Gaga i Adele na trećem.

Ispitanici su odabrali rap kao glazbeni pravac koji najviše preziru a slijede ga elektronska plesna glazba na drugom i pop glazba na trećem mjestu.

Billboardovo istraživanje do sada su pratile brojne kontroverze. Mnogi su spornim ocijenili jedno od pitanja u anketi vjeruju li Keshai ili Dr Lukeu. Podsjetimo, Kesha je tužila producenta i kompozitora Dr Lukea za silovanje.

Irving Azoff, glazbeni menadžer, u izjavi za New York Post osudio je Billboard te rekao da bi jedno od pitanja u anketi trebalo biti što ispitanici misle o njihovoj publikaciji. “Možda bi tada shvatili kako su nekad poštovani brend pretvorili u irelevantni vic”, dodao je Azoff.

Iz Billboarda su na to odgovorili da su svjesni kako Azoff prigovara iz osobnih razloga te da im je žao što nije sudjelovao u anketi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X