Većina menadžera iz glazbene industrije smatra da nisu pravedni prema glazbenicima

Billboard je nedavno proveo istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 50 visoko pozicioniranih menadžera iz glazbene industrije, prenosi Guardian.

Ilustracija (Izvor: Pixabay)
Ilustracija (Izvor: Pixabay)

Anketa koju su ispunili bila je anonimna, trenutno su poznati samo neki, a konačni rezultati bit će objavljeni u rujnu ove godine.

Tako prema istraživanju više od polovice ispitanika, njih 58 posto, smatra da glazbena industrija nije pravedna prema glazbenicima.

Čak 62 posto ispitanih smatra da o digitalnoj glazbi zna nešto više od prosječnog 14-godišnjaka, 54 posto bi ih radilo u Appleu ili Spotifyju kada bi im ponudili jednaku plaću, a čak 71 posto ih vjeruje da će se Jay Z-ijev streaming servis Tidal ugasiti unutar godine dana.

Na pitanje s kime bi htjeli imati ugovor da pokreću vlastitu diskografsku kuću najviše ih je odabralo Taylor Swift, dok je na drugom mjestu Lady Gaga i Adele na trećem.

Ispitanici su odabrali rap kao glazbeni pravac koji najviše preziru a slijede ga elektronska plesna glazba na drugom i pop glazba na trećem mjestu.

Billboardovo istraživanje do sada su pratile brojne kontroverze. Mnogi su spornim ocijenili jedno od pitanja u anketi vjeruju li Keshai ili Dr Lukeu. Podsjetimo, Kesha je tužila producenta i kompozitora Dr Lukea za silovanje.

Irving Azoff, glazbeni menadžer, u izjavi za New York Post osudio je Billboard te rekao da bi jedno od pitanja u anketi trebalo biti što ispitanici misle o njihovoj publikaciji. “Možda bi tada shvatili kako su nekad poštovani brend pretvorili u irelevantni vic”, dodao je Azoff.

Iz Billboarda su na to odgovorili da su svjesni kako Azoff prigovara iz osobnih razloga te da im je žao što nije sudjelovao u anketi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X