Rajnard Hraščanec oživio tradiciju suvremenom izvedbom pjesme ‘Vuprem oči’

Još jedan izdanak bujajuće koprivničke scene.

Rajnard Hrascanec “Vuprem oči”

Mladi klasično obrazovani glazbenik Rajnard Hraščanec predstavlja se izvedbom hrvatske tradicionalne pjesme ‘Vuprem oči’.

Rajnard je student Kraljevske akademije u Velikoj Britaniji (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Tijekom dosadašnjeg studija sudjelovao je u nekoliko opernih produkcija, bio dio ansambla opere Francisa Poulenca „Dialogues des Carmélites” , G. C. Menotti: „The Medium” u ulozi Tobyja, gdje je također imao priliku surađivati i s cjenjenim britanskim dirigentom Peterom Robinsonom te direktorom obuke i repertoara BYO-a, Stuartom Barkerom. U sklopu studija također se usavršavao u sklopu odsjeku digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata (Tangerine Dream, Ron Sexsmith, RNCM Session Orchestra, RNCM Opera…).

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu.

Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova. Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X