Raspalo se Prljavo kazalište

Svađa između Jasenka Houre i Tihomira Fileša okončala je postojanje grupe.

Jasenko Houra i Tihomir Fileš, osnivački benda, ujedno i kumovi, posvađali su se do te mjere da je okončano postojanje benda koji je 1979. izašao na scenu eponimnim albumom “Prljavo kazalište”.

Kako javlja Jutarnji list, vrlo vjerojatno će oko svega u budućnosti imati posla i odvjetnici. Naime, Tihomir Fileš vlasnik imena i žiga benda, te je zabranio daljnje korištenje naziva “Prljavo kazalište”. Za koncert koji je za 24. lipnja dogovorio Jasenko Houra u Vrbniku na Krku, Fileš je zaprijetio tužbom ako će se taj koncert oglašavati kao koncert Prljavog kazališta. “Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne”, stav je bubnjara grupe.

Fileš nadalje tvrdi da je on osnivač i jedini menadžer benda, pored toga što je 33 godine bubnjar i jedan od aranžera, kao i supotpisnik pjesama. Samim time navodi da je sve što se tiče vođenja posla u Prljavom kazalištu striktno pod njegovom kontrolom i u njegovoj organizaciji, čime je dao do znanja da ne pristaje na ustupke ni da Jasenko Houra (za kojeg široka javnost vjeruje da je glavni u bendu), dogovara nastupe, kao što je dogovorio spomenuti na otoku Krku.

Podsjećamo da je do iskrenja između Fileša i Houre došlo prošle godine zbog natječaja “Jer svirati se mora” kad je Houra javno prosvjedovao da ne zna tko je uopće bend prijavio na natječaj, na što je Fileš odgovorio da je to učinio on.

Tihomir Fileš je ovu priliku iskoristio i da najavi biografsku knjigu o Prljavom kazalištu koja izlazi na jesen i u kojoj će iznijeti sve sporne detalje.

Po svemu sudeći, izgleda da će bend i u stvarnosti u svojoj posljednjoj fazi opravdati svoj naziv, jer se sve pretvorilo doslovce u prljavo kazalište za javnost.

Zadnji poznati hrvatski slučaj zabrane korištenja imena dogodio se Zlatnim dukatima, koji su se potom preimenovali u Najbolje hrvatske tamburaše.

Čeka li slična sudbina i bivše Prljavo kazalište, tek će se saznati.

 

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X