Ravnatelj Park-šume Marjan zabranio splitski koncert Željka Samardžića

Nakon Pule, Osijeka, i Kutine i Split se upisuje na kartu gradova gdje lokalni moćnici određuju glazbeni ukus publike.

Željko Samardžić (Foto: Wikipedia)

“Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, izjavljuje tako Marko Pejnović, ravnatelj Park-šume Marjan u čijem je nadleštvu i poluotok Sustipan za Slobodnu Dalmaciju.

Beogradski pjevač Željko Samardžić, porijeklom iz Mostara, dosad je u Splitu nastupao u Spaladium Areni, a kako kaže organizator upravo zabranjenog splitskog koncerta Domagoj Petričević, riječ je o pjevaču koji u cijeloj regiji puni Arene.

Petričević koji stoji ispred promotorske kuće Ona moja d.o.o. tvrdi da je poslao svu potrebnu dokumentaciju kako bi Samardžiću organizirao ljetni koncert u prostoru na kojem je dosad nastupio veliki broj glazbenih imena, te da je ostao zatečen kad je zahtjev odbijen bez ikakvog obrazloženja i da ne može vjerovati da sada i ravnatelj park-šume određuje glazbeni program. Kaže da je sve ovo što se događa uvod u cenzuru. Petričević je naknadno tražio i obrazloženje odbijenice, ali ga nije dobio do današnjeg dana.

“S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica…, ne vidimo razlog za ovakvu odluku”, govori Petričević koji sada traži alternativni prostor u Splitu za koncert Željka Samardžića.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute