Bajagine Instruktore napustili Miroslav Cvetković Cvele i Čedomir Macura

Ritam sekcija je otišla iz grupe Instruktori prije dva mjeseca, ali se vijest o tome pojavila tek sada.

Momčilo Bajagić Bajaga, Miroslav Cvetković Cvele i Čedomir Macura (Foto: Nino Šolić i Izidor Tačković)

Basist Miroslav Cvetković Cvele i bubnjar Čedomir Macura napustili su grupu Instruktori zbog “zamora materijala”, kako objašnjava Momčilo Bajagić Bajaga.

Bajaga je za srpske medije rekao kako nije bili nikakvih tenzija u bendu. “Nije bilo nikakve svađe niti teških reči između nas Došlo je do neke vrste zamora materijala. Novi članovi su se već pridružili Instruktorima, 17. marta imamo koncert u Ljubljani i publika koja bude došla će ih premijerno čuti i videti, a onda i posetioci festivala Vivaldi 23. marta na Mećavniku”, rekao je Bajaga za Novosti.

“Razlozi za moj odlazak iz benda su privatne prirode. Pre dva dana sam napunio 70 godina i rešio da se penzionišem. Bajaga i ja se nismo svađali, u dobrim smo odnosima. Naravno, planiram da se i dalje bavim muzikom”, riječi su Miroslava Cvetkovića Cvelea, jednog od najboljih basista u bivšoj Jugoslaviji i nekadašnjeg člana grupa Tilt, Pop mašina i Papatra, ujedno član Instruktora od osnutka 1984. godine.

Bubnjar Čeda Macura otišao je iz razloga što ima malo dijete. Ne želi biti odsutan od kuće u prosjeku šest mjeseci godišnje, koliko mu realno uzimaju obaveze u Instruktorima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X