Ravno do dna će 1. mjesto liste najboljih domaćih i regionalnih albuma honorirati novčano s 3.500 kuna

Od ove godine želimo još više pomoći domaću i regionalnu scenu i dati joj poticaj da redakcija ovog portala vjeruje u kvalitetu i da ju je spremno i novčano nagraditi.

Zoran Stajčić, glavni urednik portala Ravno do dna

Naša lista domaćih i regionalnih albuma izlazi sutra. Izvođača koji će biti na prvom mjestu nagradit ćemo iznosom od 3.500 kuna tj. 500 eura svake naredne godine za pobjednike jer od toga želimo stvoriti poticajnu praksu u našem glazbenom prostoru.

Ta odluka je donesena nakon što sam ove godine pisao i tematizirao na temu ovdašnjih glazbenih nagrada i nakon razgovora s glazbenicima koji tvrde da te nagrade često ne donose ništa konkretno, tj. da mogu povećati honorare na koncertima ili da dobiju neke druge korisne ustupke, u smislu da mogu uložiti u opremu ili snimanje.

Razmišljao sam kako napraviti pomak, kako pomoći, a rješenje je kao i obično pred nosom, no nisam ga bio svjestan dok nije došlo ovo doba kad se obično podvlači crta i radi inventura kreativnosti. A kad su počele pristizati individualne godišnje liste od kolega, pomislio sam zašto mi ne bi napravili taj korak.

Nedavno smo organizirali uspješnu akciju prodaje albuma grupe Seine kako bi se namaknula sredstva za snimanje novog video spota. Prodano je više od 80 primjeraka i akcija je uspjela kao niti jedna slična dotad na portalu (a bilo ih je tijekom perioda pandemije).

Ne kažem da ćemo honorirati puno, ali neku konkretnu korist koju će umjetnici imati od nas u ovom slučaju ne mogu zanijekati. Umjetnici uvijek sve vrate i ulože u umjetnost i time nas daruju konstantno, bili toga svjesni ili ne.

Sutra ćemo uz godišnju listu najboljih domaćih i regionalnih albuma po prvi put objaviti i osobne liste svakog novinara koji je sudjelovao u izboru, kao i broj bodova i bodovnu strukturu kako bi sve bilo potpuno transparentno s naše strane.

Također koristim ovu priliku da zaželim sve najbolje svim umjetnicima koje pratimo kao i svima Vama koji pratite naš rad u Novoj 2023. godini.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X