RDD premijera – Sassja bez zadrške obznanila zašto je napustila posao: ‘Ksnmsry’

Stihove pjesme Sassja je napisala potaknuta situacijama u svom okruženju gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude tek ‘dinamično radno okruženje’ i ‘mogućnost napretka’, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za nisku plaću koja i nakon godina iskustva ostaje – ista.

Sassja (foto: Tajana Dedić Starović)

Nakon što je singlovima „Tišina“ i „Znam“ slušatelje upoznala s nešto drugačijim glazbenim izričajem, uvijek iskrena i direktna Sassja ponovo nas uspijeva iznenaditi! „Ksnmsry“ [kasnim, sorry] pjesma je i video spot socijalne tematike u kojoj se glazbenica osvrće na nepovoljne radne uvjete: neplaćene prekovremene sate, rad vikendom, niske plaće, toksična okruženja, potkapacitiranost i sve ostalo što s vremenom uzrokuje osjećaje konstantnog pritiska, iscrpljenosti i nezadovoljstva. „Ksnmsry“ dostupna je i na svim digitalnim platformama.

“Jeste li i vi za svoje školovanje, fakultet, magisterij, nagrađeni „obaveznom prijavom“? Je li vaš poslodavac nudio „dinamično okruženje“ u oglasu za posao? Pod dinamikom se mislilo na rad subotom i svakodnevno ostajanje sat-dva-tri duže od radnog vremena propisanom u ugovoru. Sve to naravno za ona ista „redovna mjesečna primanja“ koja su prvotno ponudili, jer se tada ugovor mora poštovati. Jesi li ti osoba koja osim svog posla radi i tuđe poslove? Pa zašto ne bi: usput ti je, ti to znaš, ti ćeš to brže, bolje mi je da ti, nego da uposlim još novih 2-3-50 novih ljudi”, objašnjava Sanela Josipović Sassja koja je, kao i kod ranijih singlova, zajedno s Kantrimanom (Rokom Kovačem) autorica pjesme.

Stihove pjesme Sassja je napisala potaknuta situacijama u svom okruženju gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude tek „dinamično radno okruženje“ i „mogućnost napretka“, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za nisku plaću koja i nakon godina iskustva ostaje – ista.

Miks pjesme potpisuje Sassjin dugogodišnji suradnik Kantriman (Rok Kovač), dok iza masteringa stoji Mischa Janisch. „Ksnmsry“ dolazi uz spot u režiji Tajane Dedić – Starović (Pink Room Studio) koji vjerno dočarava temu pjesme u kojoj će se brojni lako pronaći.

“Iz moje perspektive, ova pjesma je posvećena narodu – radnicima, bivšim i sadašnjim; poduzetnicima; mladima i starima – svima onima koji na ovaj ili onaj način čine cjelokupno društvo, daju sve od sebe da ugrabe neki komad slobode, da pronađu svoje mjesto, a najčešće se zateknu u vrtlogu obaveza, tuđih očekivanja i „moranja“. Za potrebe spota, odabrali smo različite ljude koji su nam dopustili da virnemo u njihove svakodnevne poslovne i privatne živote, te da na pomalo hiperboličan način predstavimo njihovo prirodno okruženje i aktivnosti. Kako bismo dočarali besmisao mnogih aktivnosti, a i činjenicu da nam neke možda mnogo bitnije stvari često promaknu, u spotu smo se odlučili za izmjenjivanje poprilično dugačkih kadrova i veoma kratkih, brzih, gotovo pa potpuno nasumičnih kadrova. Zaigrali smo se sa formom spota, pa je tu i puno nekih namjernih nepravilnosti i „glitch“ trenutaka. I u konačnici, Sassja u veoma opuštenom „looku“ koja ulijeva nadu u to da je možda sasvim okej da napustimo tu nametnutu svakodnevicu i da se samo prepustimo”, otkriva Tajana o ideji za spot koja je proizašla iz želje da se karikira uobičajena svakodnevnica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X