Rebel Star objavio ‘Demone’ – prvi album nakon pet godina pauze

‘Demoni’ su kolekciju 10 novih pjesama Milana Glavaškog o ljubavi, snovima, idealima, prirodi, starosti, putovanjima i samospoznaji. Album je objavila beogradska Pop Depresija.

Rebel Star ‘Demoni’

“Demoni” su peti studijski album Rebel Star i prvi na kojem je sve instrumente odsvirao Milan. Jedina gošća na albumu je Zvonka Obajdin (Svemir) kao prateći vokal na uvodnoj pjesmi “Nema kantrija za starce”. Album je dostupan za slušanje i “plati koliko želiš” preuzimanje na Bandcamp stranici benda i Pop Depresije, kao i na Youtube kanalu Rebel Stara, a uskoro i na svim ostalim digitalnim platformama.

Nakon oproštajnog koncerta u Beogradu u rujnu 2016. godine, Rebel Star se povukao u ilegalu. Geografija je učinila da funkcioniranje posljednje postave (Milan, Atila, Ešli i Majk) više nije bilo realno, i do solo nastupa Glavaškog na Huteneni Festu #3 u studenom prošle godine, bend je mirovao. Sada kad cijeli svet miruje, Milan, isprovociran općom katastrofom na svim nivoima, odlučuje vratiti Rebel Star na scenu.

“Sve je zapravo krenulo od demo snimaka i završilo sa demonima. Predobro zvuče da ih se odreknem. Napravili smo novi Rebel Star bend i uspeli da održimo jednu probu pa otišli u izolaciju. Onda se ploča sklopila sama, čudo koliko je to istina. Ploče govore kroz ljude, nema tu kontrole. Postanu pogubne za one što ih slikaju, isisaju im krv, naprave nove ožiljke i ukinu san”, kaže Milan Glavaški.

“Demoni” su nastali za samo deset dana i to kompletan proces od demo snimaka, snimanja vokala i instrumenata do miksa i masteringa.

Milan Glavaški (Foto: promo)

“Kakvi su “Demoni”? Najlakše bih opisao nove pesme uporedivši ih sa filmom “Polje snova”. Kinselin roman, Andersonov scenario i režija i Kostnerova magija. Film o bejzbolu, koji je u stvari o snovima, veri u sebe, podršci porodice i prijatelja i stvarima koji daju smisao životu”, izjavljuje Glavaški.

“Demoni” su Milanovo “Polje snova”. Posle 30 godina na sceni, dvoznamenkastog broja albuma i pjesama koje je napisao za Evu Braun, Popcycle i Rebel Star, krug je najzad zatvoren. Muzika je postala hrana, stihovi sada imaju religijsku moć, životno iskustvo je pretočeno u zvučne slike koje su bolno stvarne, ali mogu liječiti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X