Umro je Jimmy Webb, modna ikona njujorške punk i hard rock scene

Jimmy Webb, dugogodišnji menadžer poznate prodavaonice odjeće Trash and Vaudeville u njujorškom East Villageu  i zapažena figura rock scene New Yorka, preminuo je u dobi od 62 godine. Nije izvješteno o uzroku smrti, ali čini se da je Webb bolovao od raka.

Jimmy Webb (Izvor: Instagram)

Tijekom godina, Jimmy Webb se sprijateljio s legendarnim umjetnicima poput Iggyja Popa, Debbie Harry, grupom Guns N’ Roses i drugima. Oduvijek je bio prisutan na rock koncertima u New Yorku, često bez majice i u prvim redovima ispred pozornice.

Kroz Trash and Vaudevilleu pomagao je rock zvijezdama pronaći odjevni stil, jer dućan nudi obilje kolekcija kožnih jakni, majica, cipela Doc Martens i još mnogo toga. Godine 2017. otvorio je i butik I Need More koji se također specijalizirao za rock ‘n’ roll modu.

Jimmy je do jučer bio aktivan na Instagramu, objavljivao videa prijatelja i članova obitelj, tako da je uistinu otišao iznenada i još uvijek se ne znaju pravi uzroci njegove smrti. Obzirom da je tijekom pandemije COVID-19 grad New York posebno pogođen, nije isključena ni mogućnost da je umro od koronavirusa.

Od njega su se preko svojih internetskih profila dosad oprostili mnogi glazbenici koji su s njim surađivali, počevši od Debbie Harry i Joan Jett do Sabastiana Bacha, Maxa Weinera i Duffa McKagana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X