Umro je Jimmy Webb, modna ikona njujorške punk i hard rock scene

Jimmy Webb, dugogodišnji menadžer poznate prodavaonice odjeće Trash and Vaudeville u njujorškom East Villageu  i zapažena figura rock scene New Yorka, preminuo je u dobi od 62 godine. Nije izvješteno o uzroku smrti, ali čini se da je Webb bolovao od raka.

Jimmy Webb (Izvor: Instagram)

Tijekom godina, Jimmy Webb se sprijateljio s legendarnim umjetnicima poput Iggyja Popa, Debbie Harry, grupom Guns N’ Roses i drugima. Oduvijek je bio prisutan na rock koncertima u New Yorku, često bez majice i u prvim redovima ispred pozornice.

Kroz Trash and Vaudevilleu pomagao je rock zvijezdama pronaći odjevni stil, jer dućan nudi obilje kolekcija kožnih jakni, majica, cipela Doc Martens i još mnogo toga. Godine 2017. otvorio je i butik I Need More koji se također specijalizirao za rock ‘n’ roll modu.

Jimmy je do jučer bio aktivan na Instagramu, objavljivao videa prijatelja i članova obitelj, tako da je uistinu otišao iznenada i još uvijek se ne znaju pravi uzroci njegove smrti. Obzirom da je tijekom pandemije COVID-19 grad New York posebno pogođen, nije isključena ni mogućnost da je umro od koronavirusa.

Od njega su se preko svojih internetskih profila dosad oprostili mnogi glazbenici koji su s njim surađivali, počevši od Debbie Harry i Joan Jett do Sabastiana Bacha, Maxa Weinera i Duffa McKagana.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X