Rebel Star otvara novo poglavlje singlom i video spotom ‘Početak i kraj’

Milan Glavaški i njegov Rebel Star najavljuju šesti studijski album singlom i videom za ‘Početak i kraj’. Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcamp profilu benda i izdavača, a prateći video se može opisati kao ‘one woman show’ Marine Uzelac. Kompletan album bit će objavljen tijekom rane jeseni, prvo digitalno, a zatim i na ploči kao zajedničko izdanje Pop Depresije i Geenger Recordsa.

Rebel Star (Foto: Marina Uzelac)

Demo za “Početak i kraj” nastao je u Milanovom mađarskom domu, kompletan bend snimljen je kod Svena Pavlovića u Sunday Studios u Svetoj Nedelji dvadesetak kilometara u brdima iznad Zagreba, a pjesma je miksana na Novom Beogradu u Down There Studiju – Andrej Mladenović i producent Željko Markuš singlu su dali završni oblik. Autori pjesme su Glavaški i Markuš, dok je aranžman djelo kompletnog benda. Rebel Star su na “Početak i kraj” činili uz Milana (glas i gitara) i Željko Markuš i Daniel Rodik (gitare), Zvonka Obajdin (klavir i prateći vokal), Daniel Kadijević (bubanj) i Jakša Perković (bas).

Iako su glazbene suradnje brojne i uzbudljive, kao i uvijek kada Glavaški u svojim pjesmama spaja epohe, gradove, slike, rijeke, heroje i uspomene, “Početak i kraj” kao da najavljuje čergarski Traveling Wilburys album koji će uskoro biti pred nama. Bit će to jedan raskošni bendovski album na kojem će svatko imati priliku zablistati i pokazati svoj talent.

Milan Glavaški na glazbenoj sceni Balkana prisutan je više od tri desetljeća. Od “Prisluškivanja” Eve Braun do “Demona” Rebel Star svijet se promenijeo nekoliko desetina puta. Neki ljudi su otišli, neki novi su došli, a rijetko koja od tih promjena na makro planu je bila pozitivna. Ono što je tijkom svih ovih godina ostalo isto jest Milan i njegova vječita potraga za savršenim stihom, najboljim akordom, refrenom koji rješava “sve”, pjesmom koja će objasniti što se događa ljudima. Na pjesmi “Početak i kraj” Glavaški kao da je prihvatio svoju sudbina i sada je spreman da nam da odgovore koje toliko dugo tražimo.

Saznajte više: Od Rebel Star do ‘Rebel All Stars’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X