Redatelj dokumentarca o Kurtu Cobainu snima film o Davidu Bowieju

Projekt Bretta Morgena uključivao je pročešljavanje tisuća sati snimki nastupa pokojnog glazbenika.

David Bowie snimljen 1975. godine (Foto: Wikipedia)

Redatelj Brett Morgen, poznat po svom radu na “Montage of Heck”, biografskom filmu o Kurtu Cobainu iz 2015. godine, prema Varietyju je proveo posljednje četiri godine radeći na projektu, koji je uključivao pregledavanje tisuća sati vrijednih snimki nastupa, od kojih većina nikada nije bila objavljena.

Izvor je Varietyju naveo da budući film nije “ni dokumentarac ni biografija, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, djelomično, na tisućama sati nikad prije viđenog materijala”.

Bowiejev dugogodišnji producent Tony Visconti također je potpisao za projekt z kojem je bio glazbeni producent. Članovi audio tima koji stoji iza biografskog filma o Freddieju Mercuryju “Bohemian Rhapsody” su se isto pridružili Morgenu kako bi miksali i dizajnirali projekt.

O filmu se jako malo zna, čak se ne zna ni naslov, ali u Varietyju pretpostavljaju da Morgen vjerojatno cilja na premijeru na Sundance Film Festivalu početkom 2022. godine, što bi se podudaralo s obilježavanjem šeste godine od Bowiejeve smrti.

U prošlosti, Bowie estate koje se brine o nasljeđu pokojnog glazbenika zauzelo je stav protiv odobravanja biografskih filmova – prije svega, bivša supruga Angie Bowie nedavno je za film “Stardust” rekla da je to “potpuno gubljenje vremena”. Međutim, Morgenov je projekt navodno pridobio podršku i suradnju Bowiea estatea, vjerojatno zato što je film više orijentiran na koncerte.

Što se tiče filma “Montage Of Heck” Bretta Morgena o njemu 2015. nisu imali dobro mišljenje Cobainovi bliski suradnici i prijatelji, tako je Dave Grohl izjavio da nije podnio gledanje dokumentarca do kraja, dok Buzz Osborne iz Melvinsa nije birao riječi uvrede nazvavši “Montage Of Heck” “potpunim sranjem koje nema veze s istinom.

Tom prilikom je Osborne rekao: “Postoji jedna stvar koju nitko ne razumije o Cobainu. On je bio majstor zafrkancije. Znam da je teza iznesena u dokumentarcu kako je Cobain htio pojebati debelu retardiranu djevojku potpuno sranje. U njoj nema ni najmanje naznake istine. Za tu presočnu priču da je istinita već bih ranije čuo. Pogotovo jer redatelj filma ističe kako se navodno na taj događaj otac te djevojke žestoko žalio u školi. U takvoj zabiti gdje smo išli u srednju o tome bi brujao čitav grad, stoga se to nikad nije dogodilo.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X