Redatelj filma ‘Gazda’ prvi poslao ponudu za otkup Agrokorovog helikoptera

Izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom proteklog je tjedna objavila poziv za prodaju helikoptera i jahte u vlasništvu Ivice Todorića. Ponudi se javno odazvao Dario Juričan, redatelj dokumetarnog filma ‘Gazda’ koji je istraživao genezu i stvaranje Todorićevog poslovnog imperija.

Dario Juričan (Foto: Facebook.com/gazdafilm)
Dario Juričan (Foto: Facebook.com/gazdafilm)

Ponudu redatelja Daria Juričana prenosimo u cijelosti:

“Veleuvažena izvanredna upravo Agrokora,

ovim putem javno iskazujem interes za helikopter BELL 427 VFR, serijski broj: 56056, godina proizvodnje: 2006., broj sati leta: 2.920,10.

Dostavljam Vam najbolju ponudu koja, u maniri donedavnog predsjednika uprave Agrokora, ne sadrži novac, već prepune dvije kutije dokumenata o nastanku te korporacije i Ivici Todoriću. Kutije sadrže materijale mog trogodišnjeg istraživačkog rada i daju odgovore na pitanja koja izvanrednu Upravu i javnost najviše muče, a to su: tko je sudjelovao u udruženom poduhvatu nastanka monstrumkoncerna te – gdje su pare?

Materijale se, ukoliko ta institucija napokon pokaže interes, može posuditi i DORH-u.

Iako vrijednost tih dviju kutija uvelike nadilazi vrijednost helikoptera, spreman sam razliku pokloniti domovini.

Tri godine sam uložio u prikupljanje tog materijala, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam sakupio mogu predati hrvatskoj državi. Sa zanimanjem ću pratiti daljnju sudbinu mojih kutija.

Kad preuzmem helikopter, postavit ću ga ispred ulaza u koncern Agrokor, Trg Dražena Petrovića 3, Zagreb, kao prvi eksponat Muzeja korupcije čiji sam jedan od kustosa, te mu tako dati dodatnu, javnu i umjetničku vrijednost. Helikopter ću po potrebi staviti na raspolaganje službama Hitne medicinske pomoći. Naravno, i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, kako bi iz visine imao bolji pogled na sve ono čime je zadužio Zagreb i neke od njegovih stanovnika, od kulturno-umjetničkog centra Superkonzum Sesvete pa do Superkonzuma Črnomerec i dvorca u Šestinama, čijoj je legalizaciji uvelike kumovao, bez suvišnih birokratskih komplikacija.

Očekujem Vaše očitovanje na moju atraktivnu ponudu.

Srdačno,

Dario Juričan, redatelj.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X