Redateljski obračun u Srbiji: Dragan Bjelogrlić fizički nasrnuo na redatelja filma ‘Dara iz Jasenovca’

Dragan Bjelogrlić je danas u 4 sata ujutro nasrnuo na Predraga Gagu Antonijevića u niškom hotelu Ambasador, te ga više puta udario šakom u glavu.

Dragan Bjelogrlić i  Predrag Gaga Antonijević (Foto: Wikipedia)

Redatelj i glumac Dragan Bjelogrlić je završio u pritvoru u trajanju od 48 sati nakon incidenta koje su snimile i nadzorne kamere u hotelu Ambasador u Nišu. Također ga čeka i ispitivanje u policiji vezano za motive fizičkog napada na Predraga Gagu Antonijevića kojem je nanio tjelesne ozljede.

O motivima napada za srpske medije je progovorio i Predrag Gaga Antonijević, redatelj filma “Dara iz Jasenovca” kojeg je pratilo niz kontroverzi uoči dodjele ovogodišnjih Oscara.

Po Antonijevićevim riječima Bjelogrlić je sinoć bio pijan i drogiran, a jedan od motiva je između ostalog bilo to što je smatrao da “Daru iz Jasenovca” nije trebalo ni snimiti. No prije će biti da je razlog to što Antonijević tvrdi da je otkrio Bjelogrlićevu korupcijsku aferu, odnosno da mu je Bjelogrlić početkom 2016. godine navodno nudio mito da podrži film “Jesen samuraja”.

Antonijević je dao objaviti e-mail prepisku između njega i Bjelogrlića gdje se spominje da bi “Antonijević mogao zaraditi 100 somova”. Bjelogrlić je kasnije sve opovrgnuo, tvrdeći da e-mail prepiska nije autentična, već da je lažirana.

Dva redatelja dugo nisu imala nikakve kontakte. Sve do sinoć.

Incident je zabilježen i nadzornim kamerama:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X