Sean Penn kaže da bi cijepljenje protiv COVID-19 trebalo biti obavezno

‘Kao kad palite svjetla u automobilu noću’ – Sean Penn.

Sean Penn (Foto: Wikipedia)

Nekoliko tjedana nakon što je ljubiteljima filma rekao da ne idu u kino, osim ako su cijepljeni protiv COVID-19 , Sean Penn ponovio je svoje komentare u novom intervjuu, rekavši kako smatra da bi cijepljenje trebalo biti “obavezno”.

Ranije ovog mjeseca glumac i redatelj jasno je izrazio svoj stav na premijeri svog novog filma “Flag Day”, na kojoj je traženo od publike dokaz o cijepljenju i da uz to tijekom projekcije svi moraju nositi maske.

“Moram reći da tražim da ljudi koji nisu cijepljeni ne idu u kina”, rekao je Penn i dodao: “Ostanite kod kuće dok se ne uvjerite da su ovo sigurna cjepiva.”

Mjesec dana ranije Penn je došao na naslovnice jer se odbio vratiti na snimanje svog nadolazećeg filma “Gaslit” sve dok svi u produkciji nisu bili cijepljeni. To je bio jedan od prvih slučajeva u kojima je glumac holivudske čelnike izravno napao vezano za protokole o zaštiti od COVID-19.

Iako je glumačka ekipa i oni koji su u njegovoj neposrednoj blizini morali biti cijepljeni, Penn je inzistirao na tome da se pravilo mora primijeniti na sve one koji rade na produkciji.

U razgovoru s CNN-ovim Michaelom Smerconishom u intervjuu povodom filma “Flag Day”, glumac je pojačao svoje ranije stavove, rekavši kako vjeruje da bi se svi trebali cijepiti: “Vjerujem da bi to trebalo biti obavezno. Kao kad palite svjetla u automobilu noću”, rekao je.

Penn se nastavio obraćati onima koji su “ukorijenjeni u neku vrstu radikalnog libertarijanizma i nekog osobnog političkog identiteta”, optužujući ih da su to pitanje pretvorili “u nešto što zaboravlja da se u Sjedinjenim Američkim Državama u čitavoj povijesti sve temelji na neovisnosti iz razloga jer se razumije međuovisnost”.

“Postoji cijela povijest uspješnih stvari u ovoj zemlji. Ako ćemo nastaviti s uspješnim stvarima – ako ćemo uzeti neke velike lekcije naučene u prošloj godini, neke izvanredne pokrete poput onog koji je počeo stradanjem Georgea Floyda, sve ono što se društveno događa – ako ćemo uzeti dobre dijelove toga i pomaknite se naprijed, učinit ćemo to međuovisno. I mislim da je cijepljenje početak toga, s obzirom na to da sada predstavlja veliku prijetnju poslovanju, načinu života, životu ovdje i diljem svijeta”, kazao je Penn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X