Repetitor raspametio Kineze

Beogradski rok bend Repetitor prevalit će u narednih mjesec dana više od 25.000 kilometara predstavljajući svoju glazbu. Posjetili su čak i Kinu, grad Shenzan gdje su pun klub potpuno digli na noge.

Repetitor (Foto: Stanislav Milojković)
Repetitor (Foto: Stanislav Milojković)

Trio koji je širom Europe već održao nekoliko turneja i postao poznat po nevjerojatnoj koncertnoj energiji, održao je 17. svibnja koncert u kineskom gradu Shenzhen. Po reakciji snimljenog koncerta, Repetitor su bilo odlično primljeni.

Nakon Kine Repetitor će održati koncert 10.500 km zapadnije – u londonskom klubu The Watter Rats, a nakon toga i u Liverpoolu na festivalu Sound City. Mjesec dana kasnije grupa Repetitor nastupit će u Moskvi na festivalu “Боль”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tZBd6R1dgGo[/youtube]

“Ni u Kini, ni u Engleskoj ni u Rusiji nismo nikad bili, tako da se jako radujemo ovim koncertima, svesni da malo naših bendova ima priliku to da doživi i zahvalni što ćemo predstavljati Beograd i ovdašnji rokenrol. U Kini sviramo na Tomorrow festivalu koji se održava tek drugi put, u gradu Shenzen kod Hong Konga. Oni su do nas došli preko jednog stranog dokumentarca o nezavisnoj muzici (“Do it Together”) gde se pojavljujemo, svideli smo im se pa su nas kontaktirali mailom. Potrefilo se da nas u isto vreme zovu i u Englesku i u Rusiju, verovatno na osnovu već tri evropske turneje koje smo imali, tako da nas čeka dosta zanimljivo proleće”, izjavio je Boris Vlastelica, gitarist i pjevač Repetitora, pred olazak u Kinu.

U Moskvi sviraju na “festivalu novog vala ruskog rokenrola”, na kojem učestvuju isključivo bendovi koji pjevaju na ruskom, sa prostora bivšeg SSSR, ali su zbog Repetitora organizatori promijenili koncept, pa će oni biti jedini ne-ruski bend koji svira tamo.

Raspored koncerata europske turneje Repetitora:

17.05. Shenzhen, Tomorrow festival, (CN)
22.05. London, The Watter Rats club, (UK)
24.05. Liverpool, Sound City, The Record Store stage (UK)
30.05. Subotica, Festival Omladina, (RS)
04.06. Beograd, Dom Omladine (Mudhoney) (RS)
20.06. Moskva, Фестиваль «Боль», (RU)
24.06. Zagreb, INmusic festival, (HR)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X