Rezultati natječaja ‘Jer svirati se mora’: najviše dobili Prljavci, Gibonni, Grašo, Valjak, Cetinski i Thompson

Objavljeni su rezultati natječaja “Jer svirati se mora”, provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH, za poticanje koncertne aktivnosti i programa od interesa za Republiku Hrvatsku, tijekom pandemije koronavirusa.

Prljavo Kazalište (Foto: Wikipedia)

Poziv je bio otvoren u razdoblju od 16. studenog do 22. prosinca 2020. godine, za glazbene programe koji će se održati u razdoblju do lipnja 2021. godine.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za potrebe natječaja (5.226.000,00 kuna) osiguralo je Ministarstvo kulture i medija. U propisanom roku zaprimljeno je 259 prijava.

Pristigle prijedloge obrađivala je Stručna komisija Hrvatske glazbene unije u suradnji i konzultaciji s predstavnicima Udruge managera i organizatora.

“Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih, ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima”, stoji u obrazloženju, koje nastavlja: “Iznosi dodijeljenih sredstava izraz su želje komisije da se u okviru zadanog ukupnog budžeta podrži čim veći broj projekata, u što više raznih mjesta i prostora u Republici Hrvatskoj, a da pritom odabrani projekti temeljem stručne procjene budu financijski održivi.”

Na listi ‘teškaša’ vodi Prljavo kazalište kojem će biti dodijeljeno 450.000 kuna za dva predviđena koncerta; 300.000 kuna nastup u Areni u Puli i 150.000 kuna za nastup na zadarskom Trgu pet bunara. Slijede Gibonni i Petar Grašo s 425.000 kuna. Gibonni 300.000 za koncert u Pulskoj areni i 125.000 za nastup u Osijeku, a Grašo također 300.000 kn za Pulsku arenu i 125.000 kn za Zadar i nastup na Trgu pet bunara. Koncertu Parnog valjka u Areni Zagreb i Tonyju Cetinskom u Areni Pula je odobreno po 300.000 kuna, dok će koncert Marku Perkoviću Thompsonu u splitskoj Spaladium Areni dobiti 150.000 kuna.

Dakako ovdje nije riječ o pojedinačnim honorarima izvođačima već o troškovima produkcija u koje su uračunati i honorari glazbenicima.

Usporedbe radi Damiru Urbanu, Anti Geli i gudačima je za dva koncerta u Varaždinu i Osijeku dodijeljeno 100.000 kuna ukupno. Za isti iznos će Goran Bare & Majke održati četiri koncerta, Psihomodo pop i Tomislav Bralić i Klapa Intrade pet koncerata, a Let 3 i Josipa Lisac čak sedam koncerata.

U razmjerima spram nezavisne scene, produkcije koncerata Mary May i Lovely Quinces dobit će za dva koncerta 5.000 kuna.

Kompletan popis odobrenih projekata pogledajte ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X