Richie Havens ostaje zauvijek na Woodstocku

Legenda Woodstocka umro je na Dan planete Zemlje, a njegov će pepeo biti prosut na legendarnoj livadi.

Richie Havens snimljen 1972. u Hamburgu (Foto: Wikipedia)

Richie Havens, američki kantautor i gitarist postao je legenda kao prvi izvođač Woodstock festivala održanog 1969. godine, najvećeg glazbenog događaja u američkoj povijesti 20. stoljeća. Richie je tog 15. kolovoza 1969. odsvirao maratonski set na molbu promotera koji su zbog nevjerojatne gužve na svim prilazima velikoj livadi Maxa Yasgura imali problema dovesti sljedećeg izvođača. Posljednja pjesmu koju je tada izveo “Motherless Child”, danas je znana kao jedna od njegovih najslavnijih pjesama pod nazivom “Freedom”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fA51wyl-9IE[/youtube]

Richie Havens, rođen 1941. godine umro je 22. travnja 2013., a njegov pepeo će na obljetnicu Woodstocka, 18. kolovoza ove godine biti prosut po istoj livadi na kojoj je ušao u legendu.

“Pepeo legendarnog Richie Havensa prosut će se na mjestu gdje se 1969. godine održao Woodstock. Danas se tamo nalazi Bethel Wood umjetnički centar. Cjelodnevno odavanje počasti Richie Havensu uz pjesmu otvoreno je za javnost, a više detalja o načinu preuzimanja besplatnih ulaznica će uskoro biti dostupno,” stoji u objavi objavljenoj na službenoj Richie Havens.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X