Rick Rubin tvrdi da je Paul McCartney najbolji basist svih vremena

‘Koristi tehniku koju svako dijete može naučiti, a zatim je pretvori u jednu od najboljih pjesama svih vremena,’ kaže slavni producent.

McCartney 3,2,1 (foto: Hulu)

Superproducent Rick Rubin u intervjuu za časopis Mojo izjavio je kako se divi sviranju bas gitare Paula McCartneyja. To je sigurno nekontroverzan stav, ali Rubin, kao i uvijek, na zanimljiv način opisuje Maccino muziciranje i “jednostavni” pristup pisanju pjesama.

“Po mom mišljenju, on je najbolji od svih basista, on je broj jedan. Paul McCartney, basist, ili Paul McCartney, glazbenik, jer svira sve – to je nedovoljno ispričana priča.”

Rubin nastavlja: “Ono što mi je oduševilo je kada je sjeo za klavir i počeo mi pokazivati kako napisati pjesmu. Govorio je: ‘Vidiš, mogao bi to ovako’, pokazujući mi neku najjednostavniju stvar, a onda je počeo lagano pomicati prste uokolo, i odjednom se to razvilo u “Hey Jude” ili “Let It Be”. Koristi tehniku koju svako dijete može naučiti, a zatim je pretvori u jednu od najboljih pjesama svih vremena.”

Rubin, trenutno sveprisutan na promotivnim dužnostima za svoj nedavno objavljeni kreativni priručnik “The Creative Act: A Way of Being”, dobio je osobni pogled izbliza na McCartneyev pristup stvaranju glazbe tijekom snimanja izvrsne miniserije “McCartney 3, 2, 1” iz 2021. godine. Tijekom te emisije Rubin je podsjetio McCartneyja da ga je John Lennon jednom nazvao “jednim od najinovativnijih basista svih vremena” i “velikim, velikim glazbenikom”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X