Ridley Scott nakon milenijalaca izvrijeđao i ruskog filmskog kritičara

Kada je ugledni filmski kritičar Anton Dolin pohvalio ‘Posljednji dvoboj’ Sir Ridleya Scotta kao “realističniji” od dva njegova prijašnja povijesna epa, mrzovoljni filmaš odgovorio je nizom psovki.

Ridley Scott (Foto: Wikipedia)

“Gospodine, jebite se. Jebi se. Hvala vam puno. Jebi se. Idi jebi se. Nastavite, gospodine. Nastavite…”, bio je Scottov odgovor Antonu Dolinu, kada je kritičar Anton Dolin izjavio da “Posljednji dvoboj” (Last Duel) izgledao “realističnije” od njegovog prethodnog srednjovjekovnog opusa, točnije križarskog epa “Kraljevstvo nebesko” (2005.) i “Robin Hood” ( 2010.).

Ridley Scott je ranije objasnio da je, prilagođavajući priču o borbi vitezova u srednjovjekovnoj Francuskoj, pokušavao ne dopustiti da “umjetnost stane na put priči” tako što bi “ugušila” narativ lijepim slikama.

Priča je ispričana ne samo iz perspektive dvojice vitezova, već i dame zbog koje se bore, čija je verzija, rekao je Scott, istinita. Međutim, usprkos svom budžetu od 100 milijuna dolara, film nije uspio impresionirati na kino blagajnama, zaradivši nešto manje od 11 milijuna dolara u SAD-u i manje od 19 milijuna u svijetu.

84-godišnji redatelj prošlog tjedna je okrivio generaciju milenijalaca za lošu gledanost “Posljednjeg dvoboja” u kinima rekavši da su “odgajani na ovim jebenim mobitelima” i da odbijaju da ih se “išta nauči”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X